Zo neem je alleen de mooiste items mee naar 2019

Moet jij ook echt nodig je kledingkast opruimen omdat je jouw perfecte outfit niet meer kunt vinden tussen al die items die je niet meer draagt? Maar heb jij moeite met afscheid nemen van kleding? Want wie weet trek ik dat ene topje (waar het kaartje al maanden aan hangt) ooit nog eens aan… Wij hebben de ideale tip zodat je een perfecte kleding selectie kan maken en alléén de leukste items meeneemt naar 2019.

Twijfel gevalletje

Kies eerst de items waarvan je zeker bent dat je ze wilt houden. Pak daarna de kledingstukken waarover je twijfelt op en vraag jezelf af, word je er blij van? Draag je het nog? Staat het mij wel echt? Is het nog functioneel? Niet? Throw it away!

Echte twijfel gevalletjes… Vet item maar niet vaak aangehad of nog nooit gedragen? Maar eigenlijk staat het wel onwijs knap. Dus wat doen wij met deze twijfel gevalletjes? Hang deze items met een hanger andersom (of vooraan) in je kast. Maak vervolgens een deadline voor jezelf. Dit kan een maand zijn, maar ook iets langer bijvoorbeeld 3 of 6 maanden. Hangen deze items na de deadline nog steeds andersom? Dan heb je ze dus niet aangehad. Hoppa, weg ermee!

Als je kledingstukken hebt waar de kaartjes nog aan zitten, haal daar dan een les uit. Je hebt dat kledingstuk nooit gedragen, misschien beter om zo’n kledingstuk in het vervolg niet meer te kopen. Of kijk hoe lang terug je iets hebt gekocht; twee jaar geleden, maar het nog steeds niet gedragen? Dat ga je dan ook vast niet meer doen…

Oh en kleding weggooien? Dat doen we natuurlijk niet. Verkoop het via Marktplaats, op een marktje/in de IJhallen of lever het in bij H&M of C&A zodat zij het kunnen recyclen.

Als het goed is heb je nu weer alle ruimte voor nieuwe items die je aan je garderobe kan toevoegen!

HIER vind je de inspiratie!
Een volle kast maar niets om aan te trekken? Zo los je het op!

Minimalistastic!
Waarom je een minimalist wardrobe wil hebben

Bye bye, chaos
> 7 tips om éindelijk georganiseerd te worden

PHOTO CREDITS: MICHELLE BRUIN