Zo krijg jij je schoenen ECHT schoon

De zon schijnt weer en we kunnen alweer een aantal festivalletjes bezoeken! We love it! Maar als je dan na een dag feesten thuis komt zie je hoe vies je lievelingsschoenen zijn geworden. Balen… Maar gelukkig zijn er wat handige manieren om ervoor te zorgen dat je schoenen er weer als nieuw uitzien! Zo kun jij er eindeloos plezier van hebben.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van je schoen. Canvas reinig je bijvoorbeeld op een andere manier dan leer. Verwijder ook altijd eerst even de veters voor je begint met het schoonmaken van je schoenen. Deze was je apart in een sopje.

Canvas

Canvas schoenen zoals All-Stars en Vans zijn makkelijk te reinigen. Plaats je schoenen in een teiltje met water en een beetje wasmiddel. Maak ze voorzichtig schoon met een tandenborstel. Spoel tussendoor en naderhand de schoenen schoon zodat alle zeepresten eruit zijn. Laat je schoenen aan de lucht drogen met een prop papier erin.

Leg ze nooit op de verwarming, want hierdoor kunnen ze krom gaan trekken. Lukt het op deze manier echt niet om ze goed schoon te krijgen? Je kunt ze dan ook in de wasmachine doen op een lage temperatuur en een verkort programma. Let er wel op dat er geen leer in je schoenen verwerkt zit. Stop ze ook in een waszakje of kussensloop, anders heb je kans dat je wasmachine beschadigd.

Suède

Heb jij je Puma-parels aangehad, maar zijn ze helemaal vies geworden? Daar is iets aan te doen. Spray je schoenen in met een speciale suèdespray en maak ze daarna met een suèdeborstel schoon. Gebruik hierbij absoluut geen water en zeep, dan verpest je je mooie schoenen en dat wil je natuurlijk echt niet.

Leer

Heb jij een fantastisch paar leren laarsjes of je favoriete Dr. Martens aangehad, maar weet je niet hoe je ze schoon moet krijgen? De oplossing is nabij. Het is makkelijker dan je denkt en je hebt er niet per se speciale spullen voor nodig.

Gebruik voor donker leer een bananenschil (echt waar). Wrijf de schil over je schoenen en neem ze daarna af met een doekje. Als je ze hier echt niet schoon mee kan krijgen, poets ze dan met een doekje met wat afwasmiddel en water. Dep ze daarna droog. Leg ze nooit bij de verwarming, want dan kun je je schoenen alsnog weggooien. Nadat je schoenen door zijn kun je er ook nog een laagjes schoenpoets op aanbrengen. Hello new shoes! 

READ NEXT
>Zijn je schoenen te klein? Hierna niet meer!
>Deze laarzen zijn weer helemaal terug van weggeweest
>Fashion Hack: nooit meer piepende schoenen!