De perfecte beha voor iedere outfit

We zijn inmiddels een beetje terug gekomen op de stelling dat beha’s er vooral zijn om niet gezien te worden. Waar ze vroeger puur functioneel waren (en ervoor zorgden dat je borsten niet ergens op je knieën hingen) is het nu ook een waar fashion item geworden. We zien beha’s gedragen worden onder transparante tops of onder laag- of diepuitgesneden shirts. Super sexy! Dat neemt niet weg dat we nog steeds in de meeste gevallen niet met onze beha te koop lopen en dat we vooral willen dat ‘ie doet wat ‘ie moet doen: je borsten zo mooi mogelijk op hun plek houden. Er zijn ondertussen heel wat soorten beha’s te krijgen en allemaal doen ze iets anders. Wat dat precies is en wat nou de perfecte beha bij je outfit is lees je hier!

De perfecte beha voor iedere outfit
balcony
Shop de items hier:

Zalmkleurig HUNKEMÖLLER | Donkergrijs WONDERBRA | Roze met zwart kant HUNKEMÖLLER

1. Balconette beha

De cups van een balconette beha hebben een soort halve, cirkelvormige vorm en de cups zijn lager uitgesneden dan een standaard beha. De schouderbandjes zitten meer naar de buitenkant van de beha. Dit zorgt ervoor dat deze beha niet zichtbaar is onder tops met een lage neklijn. De beha geeft je borsten een volle, ronde vorm en het creëert een mooi decolleté. Very sexy!

plak
Shop de items hier:

Zwarte HUNKEMÖLLER | Wing bra MAGIC | Huidskleur FREEBRA

2. Plak beha

Voor tops (of jurkjes) met open rug zijn plak beha’s ideaal. Je hebt geen lelijke banden op je rug maar je borsten hebben wel steun en worden mooi gevormd. Ben jij niet zo’n voorstander van plakbeha’s? Met deze tip ziet ook niemand je beha-bandjes maar heb je wél een beha aan!

push-up
Shop de items hier:

Zwarte met kant HUNKEMÖLLER | Kobalt blauw MARIE MEILI | Zwart met transparant tussenstuk HUNKEMÖLLER

3. Push-up beha

Een push-up beha is voor sommige meiden een waar geschenk uit de hemel. Deze beha pusht je borsten naar boven en naar elkaar toe waardoor ze groter lijken en je een Decolleté met hoofdletter D krijgt. Mooi onder een top met een wat lager uitgesneden decolleté maar het kan je borsten wat massief maken onder een hoog gesloten top. Laten we wel een beetje rustig aan doen met al het ge-push, een decolleté is mooi maar van borsten tot in je nek is nog nooit iemand knapper geworden.

strapless
Shop de items hier:

Zwarte met kant PRINCESS TAM TAM | Creme WONDERBRA | Stoffen AMERICAN APPAREL

4. Strapless beha

Niks lelijker dan een top met een bijzondere bovenkant (of zonder bovenkant) waar allemaal beha bandjes onder vandaan piepen, toch? Hier is de strapless beha perfect voor! In de meeste gevallen kun je een strapless beha niet alleen strapless dragen maar zitten er ook bandjes bij die je ook als halter of gekruist kan dragen. De bandeau beha is een soort strapless beha, dit is een beha die eigenlijk als één strook over je borsten valt. In sommige gevallen is het juist heel leuk als je de bandeau beha ziet, kies een exemplaar in een felle kleur of met kanten bewerkingen en draag deze onder een hemdje met grote armsgaten. Oeh la la.

sportbh
Shop de items hier:

Zwart met roze rand HUNKEMÖLLER | Grafische print ADIDAS | Zwart met sheer ONLY PLAY

5. Sportbeha

Een sportbeha is bedoeld om in te sporten (no shit, Sherlock). Een sportbeha geeft je borsten meer steun en probeert ze eigenlijk zo min mogelijk te laten bewegen. Het nadeel van een sportbeha is dat ‘ie je borsten zó plat drukt dat er weinig over blijft. Mocht je je hier ontzettend aan storen kun je er voor kiezen om een gewone beha onder je sportbeha te dragen. Maar of dat zo comfortabel is…

irt
Shop de items hier:

Roze met stippen HUNKEMÖLLER | Zwart WONDERBRA | Leopard H&M

6. T-shirt beha

Een T-shirt beha is, het woord zegt het al, erg geschikt om onder T-shirts of strakkere tops te dragen. De cups zijn vaak iets gevuld of ‘padded’, waardoor ze mooi in model blijven en je borsten mooi gevormd worden. Het voordeel van een T-shirt beha is dat deze vaak naadloos is en gladde cups heeft waardoor ze niet te zien zijn onder strakke tops of dunnere bloesjes. Manon is gek van de T-shirt beha maar maakt ‘m zelf graag nog fijner dan ‘ie al is. Weten waar we het over hebben? Kijk vooral even hier!

P.S. Wat doe je met je beha als je een racerback top draagt? Manon legt het je uit!