De reden waarom je wagenziek wordt

Met je ouders op reis naar het zonnige Frankrijk, of op bezoek bij je tante. Binnen no time was ben jij al wagenziek. Maar hoe komt het eigenlijk? En waarom raak je achterin sneller wagenziek dan voorin?

Het komt doordat onze hersenen mixed signals krijgen. Ze zijn zo in de war. Als je in een auto zit, beweeg je maar ook weer niet. Zie je, jij raakt nu ook al in de war. Ze raken zo in de war dat ze denken vergiftigd te zijn. Daarom gaan ze overgeven, om al het gif uit je lichaam te krijgen.

Zoals je misschien weet wordt het alleen maar erger als je gaat lezen. Dit komt omdat je je focust op iets wat stilstaat terwijl je wel beweegt. Dit verhoogt de verwarring van je hersenen. Het is alleen nog niet duidelijk waarom sommige mensen het sneller en erger hebben dan anderen. Toch iets meer gevoel voor drama?

Mocht je dit nu aan het lezen zijn terwijl je in de auto zit en begint de misselijkheid al een beetje op te komen? Kijk dan uit het raam naar de horizon, en lees vooral geen borden langs de weg.

 

READ NEXT
7 herkenbare dingen voor iedereen die vroeger ging kamperen
Zo overleef je stijlvol de camping!
Ga jij binnenkort naar Frankrijk? Plunder dan de drogist

Photo credits: Andre Silva