De regels die wij volgen als we een nieuwe herfstgarderobe shoppen

We willen er liever niet over beginnen, maar het wordt langzamerhand kouder. Hierdoor moet je uiteindelijk toch een nieuwe wintergarderobe shoppen. Helemaal niet erg natuurlijk.. Maar weet jij nog niet precies wat je wil of nodig hebt? Wij helpen je!

Ruim je kast op

Begin met het uitzoeken van je winterkleding. Na het opruimen heb je een goed beeld van de dingen die je nodig hebt voor aankomende winter en welke items nog wel een jaartje meekunnen.

Selecteer je items goed

Kijk voordat je een hele nieuwe garderobe aan gaat schaffen wat je nog hebt. Het zou zonde zijn om iets te kopen, terwijl het gewoon nog in je kast ligt! Van sommige dingen, zoals lekkere warme truien, snappen we dat je er wel 10 van wilt hebben. Maar kijk goed wat je nou echt nodig hebt en wat deze winter weer een nieuwe trend wordt.

Welke kleuren passen bij jou?

Kijk naar je haar- en huidskleur & vraag advies bij bijvoorbeeld je vriendinnen over welke kleuren bij jou staan. Heb je blond haar of een lichte huidskleur? Kies dan niet voor de neon trend die er deze herfst/winter aankomt, want die kleuren kunnen snel flets staan. Het is ook slim om je te focussen op kleuren die mooi bij elkaar passen, want het zou zonde zijn als je je nieuwe items niet met elkaar kan combineren.

Wees niet te geobsedeerd door dat ene item

Er is wel eens een bepaald item dat je ZO graag wilt dat je totaal niet meer let op de dingen die je nog meer nodig hebt. Als je alleen maar naar iets specifieks zoekt mis je alle andere leuke dingen die je tegenkomt. Zonde! Probeer dus tussendoor ook goed te kijken naar alle andere leuke items in winkels.

Meer lezen?
Wanneer je het beste een winterjas kan kopen
De styling trick die je de winter door helpt
Zo voelt je oude garderobe weer als nieuw