De tips om je haar te beschermen tegen zwembadchloor

De vakantie staat voor de deur. En dat betekent dat toute Nederland de koffers pakt en zich voor een paar weken settelt op een zonnige bestemming. In de leukste bikini’s en badpakken nemen we ons plaatsje in bij het zwembad. Heerlijk vertoeven in het zonnetje. En af en toe een verkoelende duik. JA, wij kunnen niet wachten!

Er is alleen een ding waar wij wat minder enthousiast van worden. Zwembadchloor. Het goedje is absoluut geen goede combinatie met onze mooie lokken. Na een paar keer zwemmen voelt het aan als touw en die groene gloed… Waar komt die vandaan? Maar niet zwemmen is ook geen optie. Dus wij zijn op zoek gegaan naar de beste tips om je haar te beschermen tegen zwembadchloor. En deze delen wij natuurlijk met jullie. Let op!

Nat haar

Zodra haar met water in aanraking komt, zuigt het zich onmiddelijk vol met water. Als je dus besluit om je hoofd onder te dompelen in een chloorhoudend zwembad, zorg er dan altijd voor dat je je haar eerst nat maakt onder de douche, waardoor het al verzadigd is met douchewater en er geen ruimte meer is voor chloorwater. Stap ook na het zwemmen altijd even onder de douche.

Conditioner

Een leave in conditioner is je aller-aller-allerbeste vakantievriendin. Gebruik het voordat je gaat zwemmen. Doe een beetje conditioner ter grootte van een muntje in je hand. Je moet genoeg gebruiken om het hele haar mee te kunnen voeden, maar niet zoveel dat het te zwaar wordt. Dit beschermt je haar tegen uitdrogen en zorgt dat het glanzend en makkelijker te hanteren is na het zwemmen.

Om je haar zacht, glanzend en gezond te houden.
> Met deze producten bescherm je je haar tegen de zon 

Hier gaan we voortaan beter op letten..
De reden waarom jij toch iedere keer weer verbrand in de zon

Wij vertellen het je
Wat gebeurt er als je gaat zwemmen met make up op?