Deze beauty mistakes kan je meteen fixen

Cakeface, lipstick op je tanden of moest de wereld je straffen door je te laten niezen tijdens je mascara routine? We hebben het allemaal weleens meegemaakt (en het gebeurt ook altijd als we haast hebben). Maar don’t worry, zo kom je er vanaf!

Blush

Je hebt een nieuwe blush gekocht en dat wilt het natuurlijk uit proberen. Maar je hebt het erop gepacked alsof je leven er vanaf hangt. Met een clown-look als gevolg. Oh nee! Pak een schone make-up kwast en blend, blend, blend. Pak daarna een huidkleurige poeder en ga met een kleine hoeveelheid over je wangen.

Lipliner

Een beetje overboard gegaan met het creëren van de perfecte Kylie jenner lips en zit je lipliner nu bijna tot je neus? In plaats van het helemaal af te smeren (en hierbij je foundation te verpesten) kun je beter je concealer erbij pakken en met een klein make-up penceel over de unwanted lipliner heengaan. Volg de natuurlijke vorm van je lippen en je bent ready to go. 

Poeder

Je make-up zit helemaal mooi. Je bent ready to go, maar denkt nog even afpoederen zodat het lekker lang blijft zitten. Je doet nog een final check. En ja hoor, Cakeface heeft toegeslagen. Het liefst was je het er allemaal af en begin je opnieuw, maar daar is natuurlijk geen tijd voor. Here’s what you do: vul een klein flesje met water en spray dit over je gezicht. Het water verwijdert de poederlaag zonder je make-up te verpesten. Maar PAS OP: raak je gezicht niet aan! Zo krijg je vlekken in je make-up. Laat het gewoon natuurlijk opdrogen.

Mascara

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende en irritante make-up error. Je basis zit helemaal top, alleen nog wat mascara om je look af te maken. Maar dan slaat het noodlot toe en valt er een dikke klodder mascara op je gezicht. Zo fix je het in no-time!

 Lipstick

Nu dat matte lippen in 2017 plaatsmaken voor glossy lips gaan we dit gegarandeerd nog vaker meemaken: lipstick op je tanden. Als je geluk hebt, kom je erachter voordat je het huis verlaat, maar meestal ben je al diep in gesprek met een cutie, die je een beetje vreemd aankijkt. Dus de volgende keer als je je lipstick op hebt gedaan dep je een tissue tussen je lippen. Zodat dit alle lipstick verwijdert die anders op je tanden terecht zou komen.

Pluizig haar

Helemaal op je best vertrek je naar een party en opeens begint het KEI-HARD te regenen. Je probeert je haren nog te beschermen met je jas, maar het is al te laat. Je eens zo silky lokken zijn veranderd in een echte pluizenbol. Wat nu?

Maak een paar vlechten in je haar en doe hier wat conditioner (of gezichtscream op). Laat het een paar minuten drogen et voilà. Je hebt waves for days.

Voor meer hacks…
>Zo blijft je make-up écht de hele dag (en nacht!) zitten
>De mooiste make-up voor je date-night!
4 dingen die jij onbewust doet en je haar kapot maken!