Beauty tools schoonmaken? Dat doen we toch allemaal? Een keer je make-up kwasten reinigen. Gauw in ’n bakje met water zetten. Nou, nee. Echt niet dus! Je zult echt versteld staan welke beauty tools je echt even goed moet schoonmaken. Beauty tools zijn een goede plek voor bacteriën om te broeien. Ieeh, dat willen we toch niet? Hier zijn een paar voorbeelden die jij waarschijnlijk helemaal over het hoofd ziet.
Pincet
Ja, echt! De oliën van je huid gaat in de metalen puntjes van je pincet zitten. Wanneer je hem keer op keer gebruikt zonder schoon te maken, raakt je huid daardoor sneller geïrriteerd. Hierdoor krijg je sneller last van puistjes en pukkels. Dus, een heel goede reden om ‘m af en toe even schoon te maken ;)!
Nagelknipper
Dat je handen zijn hét lichaamsdeel dat het meest in contact is met de omgeving, weet iedereen. Ook zijn je nagels erg infectiegevoelig. Bij een nagelsalon ontsmetten ze hun gereedschap in UV-licht. Dat licht zorgt ervoor dat de bacteriën doodgaan. Maar er is een veel makkelijkere oplossing: maak ze schoon in een Barbicide oplossing (Barbicide is een desinfectiemiddel) of kook ze in het water. Bye, Bye, bacteriën!
Haarborstel
Natuurlijk is het gewoon haar, maar het is toch echt goed om ‘m af en toe schoon te maken. Wanneer je je haar borstelt, gaat de borstel ook over je hoofdhuid. Op je hoofdhuid zitten bacteriën en die blijven in je borstel zitten. Het is dus wel zo fris om je borstel te ontharen. Dit kan je doen door middel van een speciale tool die de haren uit je borstel haalt, maar een oude kam gebruiken kan ook. Of ‘m even schoonspoelen met iets shampoo en water doet ook wonderen!
De binnenkant van je make-up tasje
We weten allemaal hoe vies de binnenkant van je make-up tas kan zijn. Gesmolten lipstick, poedervlekken, mascara vegen en haren. Van al die viezigheid komen natuurlijk bacteriën. Die bacteriën draag je dan weer over aan je handen om je make-up aan te brengen op je gezicht. Dus, dan zitten al die bacteriën op je gezicht! Ga daarom even met een desinfecterend doekje door je make-up tasje heen. Easy peasy!
Wimperkruller
Je wimperkruller moet echt regelmatig schoongemaakt worden. Dit komt omdat je wimperkruller je oogleden aanraakt. Net als je nagels, zijn je ogen ook erg infectiegevoelig. Het beste is om je wimperkruller na elke keer dat je het hebt gebruikt schoon te maken. Hiervoor kun je ontsmettingsmiddel gebruiken of je wimperkruller even met alcohol schoon te maken.
Gezichtsreiniging sponsjes
Je gezichtsreiniging sponsjes gebruik je ook dagelijks (goed zo, clean your face!). Hiermee haal je de vuil en dode huidcellen van je gezicht. Vaak zien de sponsjes er niet vies uit maar dat zijn ze wel! Ook hier blijven bacteriën inzitten. Wanneer er een ‘vreemd’ geurtje vanaf komt, moet je ‘m goed schoonmaken totdat de geur eruit is. Ook dit kun je doen met wat alcohol of ontsmettingsmiddel en even goed in het water laten weken.