Deze bril past bij jouw gezichtsvorm!

Brillen zijn al lang niet meer voor de uber nerds, maar worden tegenwoordig beschouwd als een echt fashion item. Zelfs al heb je geen bril nodig, dragen veel mensen er eentje als een accessoire. En wij doen daar vrolijk aan mee. Wij vinden een bril namelijk echt te gek. En nee, we gebruiken ‘m echt niet om er slim uit te zien… Ben jij een brillendrager, gebruik jij lenzen of draag je een bril als fashion statement? Dan past deze bril het beste bij jouw gezichtsvorm!

gezichtsvorm

Square
Een vierkanter gezicht heeft een iets bredere ‘hoek’ aan de zijkanten, zowel bij het voorhoofd als bij de kaaklijn. Belangrijk is dan dat je een bril kiest met zachte ronde lijnen, die wat tegenwicht biedt aan de hoekige vorm. Dat brengt meer balans in je gezicht. Echt rond moet je juist weer niet doen, want dat werkt tegenstrijdig. De vorm van een aviator is voor jou de perfecte keus!

Diamond
Heb jij een diamantvormig gezicht? Dan heb jij een beetje een ovale vorm, maar met meer hoekige lijnen. Het beste kun jij dan kiezen voor een montuur dat deze harde lijnen van je gezicht wat zachter maakt. Een bril met rondere vormen doet het meest voor je.

gezichtsvorm

Oblong vorm
Een peervormig gezicht heeft een bredere kaaklijn. Ter hoogte van de ogen wordt het gezicht smaller en loopt daarna weer ronder naar het voorhoofd. Een opvallend montuur staat altijd goed, je kunt bijvoorbeeld ook heel goed een vlinder model hebben. Ook staat groot en oversized jou mooi, maar maak het niet te hysterisch, daarmee benadruk je de brede onderkant van je gezicht.

Heart
Een driehoekig gezicht is meestal bij het voorhoofd breder dan bij de kin, waar de vorm vrij smal weg loopt. Belangrijk is dat niet een al te groot rond of te breed montuur kiest. Dan accentueer je namelijk die smalle onderkant van je gezicht. Een wat ronder model met een opvallend kleurtje doet het ‘m. Rond looks good on you! En laat dat nou net helemaal trending zijn. Met deze vorm gezicht kun je eigenlijk heel veel modellen goed hebben, maar kies niet voor heel groot of heel breed.

Ovaal
Een ovaal gezicht is gelijkmatig van vorm en heeft zachte lijnen. Met een ovaal gezicht ben je een Guus Geluk, want je kunt bijna alle modellen en monturen goed hebben. Hoekig, vlinder, rond, experimenteer er maar op los, want alles staat jou. Leef je uit!

READ NEXT:


>

Source: The blonde salad // Sincerely Jules // A love is blind //