Deze kleur blond past het best bij jouw huidskleur

Blond blonder blondst: wij zijn dol op blonde lokken! Wel zijn er ontzettend veel soorten tinten blond, en past niet iedere kleur bij iedere huidskleur. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste kleur matcht met je huidskleur? Wij geven tips zodat je straks rondloopt met fantastische lokken!

Een lichte huid

Als je een lichte huid hebt kun je het beste gaan voor een heldere kleur blond. Het Scandinavische blond, ijzige en platina kleuren. Ook kun je gaan voor lichte highlights, als je je haar wilt kleuren. Let op dat je niet kiest voor een te warme kleur, want dan kan het snel geel uitpakken! Veel last van roodheid in je gezicht? Dan kunnen koele kleuren ook veel goeds doen voor je huid.

Een olijfkleurige huid

Heb je een olijfkleurige huid? Dan is warm blond echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld voor balayage. De beste kleuren om te gebruiken zijn karamel, honing en strawberry blond.

Een donkere huid

Bij een donkere huidskleur kun je het beste gaan voor donkerblond, vooral rond de aanzet en je gezicht. Wil je nog blonder? Kies dan voor highlights.

De perfecte kleur

Je wilt natuurlijk de kapper verlaten met de kleur die jij in je hoofd hebt. Logisch, maar weet dat dit niet vanzelf gaat. Zorg dat je altijd genoeg foto’s hebt om te laten zien aan de kapper. Ga je voor een extreme verandering? Onthoud dan goed dat dit best wat tijd kost en je niet meteen van donker naar licht kunt gaan. Daarom is goede verzorging erg belangrijk!