Deze kleur blush past het beste bij jouw huidskleur

Blush is zo’n product waarbij je misschien niet altijd even goed kijkt of het bij jouw huidskleur past. Meestal koop je het gewoon omdat je de kleur mooi vindt. Vaak resulteert dat in een miskoop, omdat de blush te warm is voor jouw huidskleur of misschien te donker. Daarom hebben wij speciaal voor jou uitgezocht welke bushkleuren het mooiste staan bij jouw huidskleur.

Zo kies je de juiste soort blusher

Poeder blusher

Poeder blush is geschikt voor iedere huid. Hij is ideaal als je vettere huid hebt, de poeder maakt je huid mat en het zorgt ervoor dat je huid minder glanst. (Over glans gesproken, zó geef je glans aan je droge haarpunten).

Crème blusher

De crème blusher is het beste voor een normale tot droge huid. Deze blush werkt namelijk hydraterend en zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt.

Vloeibare blusher

Als je een normale tot vettere huid hebt, kun je het beste voor een vloeibare blusher kiezen. Bij een vette huid ga je voor een olievrije variant (anders gaat je huid nog meer glanzen).

Zo kies je de juiste kleur

Lichte huid

Bij een lichte, porcelain skin tone staan koele lichtroze kleuren het mooist. Met warme kleuren accentueer je de roodheid in je gezicht maar dat willen we liever niet.

Lichte tot medium huid

Heb jij een lichte tot medium huidskleur? Dan heb je geluk, want de meeste kleuren staan jou prachtig. Pas wel op voor rode tinten, deze kunnen al snel too much zijn of jou een ouderlijke uitstraling geven.

Olijfkleurige huid

Met een olijfkleurige huid kun je het beste voor een perzikkleurige tint kiezen. Dit geeft het meest natuurlijke effect. Combineer het met een mooie bronzer, dan komt jouw kleur nog beter tot zijn recht.

Medium huid

Om jouw natural tan het beste uit te laten komen, ga je voor een koraal- of abrikoostint. Ook hoef je niet bang te zijn dat koele tinten de kleur uit jouw gezicht halen. Pas wel op voor pastelkleuren.

Medium tot gebruinde huid

Je moet het durven, maar oranje tinten staan jou geweldig. Je hoeft niet bang te zijn voor een raar effect. Durf je het toch niet zo goed aan? Ga dan voor een diepe perziktint.

Medium donkere huid

Perzikroze staat mooi, maar felroze is nog veel gaver. Breng de kleur aan tot het gewenste effect and you’ll rock it. 

Donkere huid

Met een donkere huid kun je kleuren dragen die niemand anders mooi zouden staan. Denk aan neonroze en dieprood. Ook bruine ondertonen doen het goed. Waar dit soort kleuren bij andere huidtinten veel te heftig staat, frist het jouw gezicht helemaal op.

Meer weten over make-up?
>Zo breng je highlighter aan als een make-up artist
>Zo verwijder je je waterproof make-up makkelijk
>Één van de belangrijkste beautytips OOIT