Deze kleur oogschaduw past het mooist bij jouw oogkleur

Een mooie nude ooglook kan prachtig staan, maar meer opvallende kleuren kunnen je ook een hele knappe uitstraling geven. Oogschaduw doet veel voor je look, ze kunnen je ogen er veel meer sprekend uit laten zien, maar het kan ook juist het tegenovergestelde effect hebben. Het is handig om te weten welke kleuren het mooist staan op jouw oogleden als je gek bent op oogschaduw. Wij hebben daarom even duidelijk gemaakt welke oogschaduw bij je oogkleur past.

Blauwe ogen

Heb je blauwe ogen? Kies dan voor oranje of gelige kleuren als je voor opvallend wil gaan. Vind je dit iets te extreem? Kies dan voor een lichte, neutrale oogschaduw met bruine of roze-achtige kleur. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat jouw blauwe kijkers nog meer opvallen! Tinten als koraal en champagne zorgen voor een glinstering in je ogen. Harde, donkere kleuren kun je beter laten liggen als je blauwe ogen hebt.

Grijze ogen

Een zeldzame oogkleur is grijs. Ben jij gezegend met een paar ogen in deze kleur? Kies dan voor rokerige, roet tinten. Deze tinten laten je ogen er nog mooier uitzien. Voeg wat diepte toe door tinten als grijs of zilverblauw aan te brengen op je oogleden.

Groene ogen

Groene ogen zijn van nature licht. Paarse tinten staan jou echt stunning, het is de perfecte kleur voor als je een avond uitgaat óf voor iedere dag, mits je het subtiel aanbrengt. Een wat minder heftige en meer draagbare kleur bij groene ogen zijn bruine tinten.

Bruine ogen

Heb je bruine ogen? Lucky you! Het maakt bij bruine ogen niet zo veel uit welke tint je kiest, want bij bruine ogen staan (bijna) alle kleuren. Wil je jouw ogen echt laten spreken? Kies dan voor zalm of voor bronzen of gouden tinten. Wil je voor een intensere blik gaan? Voeg dan zwarte schaduwen toe. (Zo maak je de perfecte smokey eye).

Toch willen we er wel bij zeggen dat je je echt niet moet inhouden als je groene ogen hebt en bijvoorbeeld oranje wil proberen. Dit zijn de kleuren die het beste bij jou passen, maar dat betekent niet dat de andere kleuren fout zijn. Experimenteer er lekker op los!

Wil je gaan voor een stralende look?
Dit is de oogschaduwkleur die je ogen er stralend uit laat zien

Blenden is bij oogschaduw erg belangrijk:
Moeite met je make-up blenden? Zo doe je het goed

Heb je je oogschaduw laten vallen?
> Zó herstel je je gebroken oogschaduw

PHOTO CREDITS: ctilburymakeup

BewarenBewaren