Deze make-up past het best bij jouw haarkleur

De kleur van je haar is heel bepalend voor je look. Je zult waarschijnlijk al automatisch rekening houden met de kleur van je kleding, maar ook je make-up kan een wereld van verschil maken! Met deze tips (en producten) weet jij precies welke make-up het best voor je werkt.

Welke make-up past bij jouw haarkleur?

1. Blond

Met platina blond haar is het belangrijk dat je met de juiste make-up de vorm van je gezicht behoudt. Als je huidskleur ook licht is, kan je haarlijn verdwijnen en dat is zonde! Gebruik een matte bronzer om je gezicht subtiel te shapen. Hou je verder een beetje in met make-up, het kan al snel teveel lijken als je haar erg licht is. Kies voor een peach of roze blush en gebruik oogschaduw die neigt naar de kleuren goud, champagne en lichtbruin. Als je graag een eyeliner gebruikt, probeer dan een donkerbruine in plaats van een zwarte, dit kan net wat zachter in je gezicht staan. Neigt jouw haar eerder naar midden- tot donkerblond? Dan kun je van alles nét iets diepere kleuren gebruiken en kom je ook prima weg met een zwarte eyeliner.

P.S. Heb jij of wil jij blond haar? Lees dan eerst even deze do’s & don’ts!

2. Midden bruin

Brunettes hebben het wat makkelijker: zij kunnen heel veel verschillende soorten make-up dragen. Neutrale aardetinten zijn prachtig en geven een warme look, maar je kunt ook kiezen voor frisse kleuren zoals koraal, berry en roze. Kies bijvoorbeeld voor een rustige oogschaduw in beige, bruin of grijs, breng wat kleur aan door middel van een donkerroze blush en maak de look af met een frisse lippenstift, bijvoorbeeld een knallende oranje of rood. Wil je een statement maken? Misschien is een gekleurde eyeliner (very Chanel!) dan wel iets voor jou.

3. Donkerbruin

Ook donkere brunettes kunnen alle kanten op (lucky bastards!). Heb jij donkerbruin haar en ben je gezegend met een mooie huid? Eigenlijk is een mooie bronzer (om het gezicht wat warmte te geven) en een flinke lik mascara alles wat je nodig hebt. Wil je toch iets meer? Ook dat kan! Donkerbruin haar heeft een classy uitstraling, waardoor je er niet snel ordinair uit zult zien. Je kunt dus best experimenteren met een heftige smokey eye of  donkere lippenstift (zo mooi!).  Voor een beetje onverwachts kleurgebruik kun je ervoor kiezen om een donkerblauw of -groene eyeliner te gebruiken.

4. Zwart

Niet iedereen komt weg met zwart haar, het kan je al snel bleek maken of een harde uitstraling geven. Ben jij één van de lucky few die zwart haar prachtig staat? Zorg er dan voor dat je wenkbrauwen niet uit de toon vallen. Je hoeft echt niet meteen met verf aan de slag, maar gebruik een goed wenkbrauwpotlood. Wat make-up betreft kun je je bijvoorbeeld laten inspireren door Dita Von Teese: een strakke eyeliner (heb je deze simpele tutorial al gezien?) en rode lippen. Oeh-la-la! Wil je nog wel wat heftiger? Een beetje gothic mag! Kies voor een donkerrode of aubergine lippenstift en je bent helemaal on trend.

5. Rood

Met je rode haar heb je al een absolute head turner te pakken, dus hou het rustig wat betreft de make-up. Een naturel look werkt waarschijnlijk het beste voor je. Geef je gezicht wat kleur door een zachte blush te gebruiken. Je kunt je ogen iets meer aanzetten door middel van een donkere oog make-up in bijvoorbeeld grijs of donkerblauw. Wil je het iets spannender? Combineer dan een bruine oogschaduw met een dieppaarse eyeliner.

P.S. Maak jij ook deze fouten bij het wassen van je haar?