Deze skincare routine past het beste bij jouw huid

We willen het liefst allemaal een stralende huid. Daarbij is het belangrijk om je huid op de juiste manier te verzorgen. Maar iedere huid is anders, en heeft dus ook andere verzorging nodig. Er zijn zoveel verschillende producten dat je af en toe niet meer weet wat het beste werkt voor jouw huid, dus hierbij een overzicht.

Droge huid

Als je last hebt van een droge huid wil je producten die hydrateren. Vermijd dus producten waar veel alcohol in zit want dat is vaak agressief én droogt de huid uit. Gebruik in plaats daarvoor een zachte cleanser die lekker romig is. Ideaal voor een droge huid. Combineer deze met een serum en een moisturizer met natuurlijke ingrediënten. Gebruik sowieso – welk huidtype je ook hebt – ALTIJD een SPF, óok als de zon niet schijnt, om je huid optimaal te beschermen.

Acne huid

Wanneer je last hebt van acne is het extra belangrijk om goede producten te gebruiken, anders kan de acne alleen maar erger worden. Ga voor een gelreiniger en een alcoholvrije toner. Alcohol droogt de huid namelijk uit en dan maakt je huid meer talg aan (hallo puistjes!). Sluit af met een moisturizer die kalmeert. Probeer ook eens een behandeling uit bij de schoonheidsspecialist speciaal voor acne.

Gecombineerde huid

Het ene deel van je gezicht is super droog terwijl het andere deel rond de t-zone er al snel uitziet als een discobal: typisch gevalletje van een gecombineerde huid. Begin met een goede reinigingsmelk. Iedere dag je huid reinigen is echt belangrijk. Ga ook voor een serum die een gecombineerde huid in balans houdt. Gebruik tenslotte iedere week een masker, het fleurt een moe en dof uitziend gezicht meteen op.

Gevoelige huid

Bij een gevoelige huid moet je extra goed letten op welke producten je gebruikt, om irritatie te voorkomen. Ga voor een vocht inbrengende cleanser. Vermijd producten met parfum en zeep zoveel mogelijk want dat is irritatie nummer een. Kies voor een serum met ingrediënten als kamille of witte thee. Als je een extreem gevoelige huid hebt kun je nog een balsem toevoegen als extra verzorging.