Dingen die onbewust voor vet haar zorgen

We kennen natuurlijk allemaal het fenomeen: vet haar. And we hate it. Ondanks dat je vet haar kunt verbergen is echt super vervelend als je haar de dag na het wassen alweer vet is. (Zo kun je je haar wassen zo lang mogelijk uitstellen.) Maar vaak doe je dingen die onbewust zorgen voor vet haar. Om je daar dus juist wel bewust van te maken hebben we deze dingen op een rijtje gezet.

Iedere dag wassen

Je wast je haar natuurlijk om je haar minder vet te maken, maar dit helpt dus niet altijd. Als je je haar iedere dag wast kan dit je hoofdhuid van natuurlijk oliën strippen waardoor het alleen maar meer gaat produceren. Zo wordt je haar dus alleen maar vetter. Probeer je haar 2 tot 3 keer peer week te wassen.

Vieze kussensloop

Verwissel je kussensloop het liefst iedere week. ’s Nachts zweet je veel, dit komt allemaal in je dekens, matras en ook in je kussensloop. Dit is niet goed voor je huid maar ook niet voor je haar. Iedere week dus even je kussensloop vervangen.

Je haar te veel aanraken

Je haar te veel aanraken, net als je gezicht te veel aanraken, zorgt ervoor dat er oliën van je vingers naar je lokken worden overgebracht, oops! Probeer je haar dus zo min mogelijk aan te raken.

Té veel conditioner gebruiken

Té veel conditioner gebruiken kan onbewust ook een veroorzaker zijn van heel vet haar. Zorg ervoor dat je een conditioner gebruikt die geschikt is voor jouw haartype, want sommige conditioners voor bijvoorbeeld droog haar kunnen te zwaar zijn voor normaal haar. Het kan ook zijn dat je je conditioner niet goed uitwast, de restjes die achterblijven zijn helemaal een dealbreaker. Probeer je conditioner eens alleen in je punten, zodat je hoofdhuid clean blijft. Of probeer reversed shampooing.

Je borstel te veel gebruiken

Borstelen kan ook de olieproductie stimuleren. Dat ziet er eerst mooi en shiny uit, maar gaat er al snel vet uitzien. Als je echt niet zonder kan, probeer dan weer alleen de lengtes en punten te borstelen.

Een vieze haarborstel gebruiken

Oh, een vieze haarborstel is dus ook echt een no-go. Een opstapeling van haren en stylingproducten zorgt ervoor dat je steeds resten daarvan in je haar krijgt, en that’s not nice. Het zorgt voor supervet haar. Zorg dus dat je je borstel regelmatig schoonmaakt.

De verkeerde producten gebruiken

Net als bij conditioner kan het ook zijn dat je de verkeerde stylingproducten gebruikt voor jouw haartype. Zoek naar lightweight producten en vermijd producten die shine en hydratatie beloven als je snel vet haar krijgt.

Ook dit is een probleem waar veel vrouwen last van hebben
Last van haaruitval? Zo kom je er vanaf!

En je haar drogen duurt ook altijd zó lang
Zó droogt je haar dus een stuk sneller

 

Source: Kenzas