Dit gebeurt er als je stopt met koffiedrinken

Stiekem weten we allemaal dat koffie niet zo goed voor ons is, maar toch blijven we kopje na kopje drinken. En stoppen? Geen denken aan. Toch is het beter om wat te verminderen, want koffie drinken is namelijk niet zo goed voor je huid (deze koffiescrub natuurlijk wel). En dit is waarom…

Koffie heeft namelijk een hoge zuurgraad. Deze zuren spelen als het ware met je hormonen. Het gaat hier voornamelijk om stresshormonen die de olieproductie van je gezicht bijhouden. Daardoor droogt je huid uit als je te veel koffie drinkt en dit gebeurt al bij vier koppen per dag.

Probeer maar eens een maand lang geen koffie te drinken en je zal binnen twee weken al verschil zien aan je huid. Vooral droge plekken zullen verdwijnen en je huid zal er een stuk frisser (en mocht dit het geval zijn, er minder grauw) uitzien. Dus ben je echt bezig met het optimaliseren van je huid, dan is dit zeker het proberen waard!

Koffie is niet alleen slecht voor je gezicht, maar ook voor je tanden. Wist je bijvoorbeeld dat slechts één kopje koffie per dag je tanden al kan verkleuren. Dit is ook hetzelfde geval voor bepaalde soorten thee. Dus mocht je koffieverslaving te er zijn (zo krijg je energie zonder koffie), drink het dan altijd uit een rietje. Zo voorkom je dat de koffie je tanden raakt. 

Alle koffieverslaafden opgelet
Koffievlekken verwijderen doe je zo!
Dit zegt jouw favoriete koffie over je kledingstijl
Zo overleef je een ochtend zonder koffie!

 PHOTOCREDITS : BRANDYMELVILLE