Dit is blijkbaar dé beste tijd om in slaap te vallen!

Je hebt er vast wel eens van gehoord dat je acht uur moet slapen per nacht voor de perfecte nachtrust? Veel van ons doen er dan ook echt álles aan om minimaal 8 uur slaap te pakken per nacht. Maar wat als je dat niet haalt? Dat maakt dus blijkbaar niet uit volgens de slaap-app sleepyti.me. Het schijnt dat het aantal uur niet het aller belangrijkste is, maar wel waar je je bevindt in je slaapcyclus.

Je dacht waarschijnlijk altijd dat meer slaap beter is en je meer uitgerust je bed uit springt, maar dat is het dus niet! Het gaat om het moment in je slaapcyclus je wakker wordt. Wanneer je in slaap bent, doorloop je verschillende fases en om met een fris en uitgeslapen koppie wakker te worden is het belangrijk om wakker te worden tussen je REM-slaapfases in. De REM-fase is de ‘droomfase’ van de slaap, je spieren en ledematen zijn dan verlamd. Het is dus zo dat als je net na een REM-slaapfase wakker wordt, voel je je een stuk meer uitgerust en energieker.

Hoe gek het ook klinkt, het is dus soms beter om die serie nog eventjes af te kijken! Hoe laat je elke avond het best je bed in kunt duiken, kun je zien op de app sleepyti.me. Die berekent op basis van hoe laat je op moet staan, een aantal tijden wanneer je dan het beste kunt gaan slapen om zo fit mogelijk wakker te worden! Heel handig dus!

Source: Instagram