Dit is waarom je je plastic waterfles niet moet hervullen

We doen het eigenlijk bijna allemaal wel eens. Nadat we een flesje water of frisdrank hebben gekocht, vullen we hem hierna weer met water. En het opnieuw vullen doen we dagen achter elkaar steeds weer. Want hé, je bespaart er geld mee (wat je weer mooi aan nieuwe kleding en de leukste accessoires kan uitgeven) én je bent goed bezig voor het milieu. Toch wordt het misschien eens tijd om hier verandering in te brengen. Het opnieuw vullen van je plastic flesje is ongezonder dan je zou denken…

Are you guilty as well?

Misschien heb je je flesje ook wel eens een week lang opnieuw bijgevuld, dit lijkt misschien niet zo lang, maar het is lang genoeg om er héél veel bacteriën in te laten groeien. Treadmillreviews.net onderzocht hoeveel bacteriën er in de waterflessen van sporters zaten nadat de flesjes een week lang gebruikt waren. Het record? 900.000 bacteriegroepen in één fles… Meer dan de helft van de bacteriën in je flesje kunnen er ook nog eens voor zorgen dat je ziek wordt en hiernaast komen er ook chemicaliën, algen en soms zelfs schimmels vrij na hergebruik. En hoe vaker je hem hergebruikt, hoe viezer je flesje wordt. Blegh!

Make a change!

Als je al die schadelijke bacteriën en chemicaliën nooit meer in je waterfles wil aantreffen, kan je het best gewoon een toffe waterfles kopen die je wel kan hervullen en goed kan uitwassen in de vaatwasser. Zo ben je ook nog eens nóg beter bezig voor het milieu. We hebben de allerleukste waterflessen voor je uitgezocht, bekijk ze hieronder. Ze zijn ook een mooi accessoire om overal mee naar toe te nemen, win-win! Wij weten het wel: nooit meer plastic flessen.

Wil je jouw waterfles eens vullen met iets anders dan gewoon water?
Bekijk deze 4 recepten voor detox water

Nog meer over water drinken en andere drankjes:
Zo lukt het je echt om 2 liter water per dag te drinken
>Drankjes die effectiever zijn dan water met citroen

 

 

[show_shopthepost_widget id=”2841368″]

PHOTO CREDITS: LIVING IN COLOR