Dit is waarom je zakken dichtgenaaid zitten!

S-A-L-E, nu kun je eindelijk zonder schuldgevoel dat eerst veel te dure jasje bestellen, want hij is goed afgeprijsd! Zo heb je toch weer een mooi excuus tegenover je moeder als de bezorger voor de zesde keer deze week bij jullie aanbelt. Hij kan jouw naam en adres dromen en kent ondertussen ook de naam van je vader, je moeder, je broertje en je zusje die regelmatig de deur voor hem opendoen. Wat nou shop-verslaafd? (Met deze tips geef je minder geld uit aan nieuwe kleding!) Dit jasje had je gewoon nodig, duh.

De volgende dag besluit je gelijk die fijne blazer aan te trekken maar plots gaat het mis. Je probeert met volle handen even snel je telefoon in je zak te steken maar hij glijdt zo langs je zak. Hoe kan dat nou weer? Je draagt een nieuw jasje en de zakken zitten nog dichtgenaaid… Waarom is dat zo?

Het antwoord is zeer doordacht. Met name blazers zijn vaak gemaakt van een soepelvallende, en dus ook dunne stof. Op het moment dat hij nog in de winkel hangt is er een kans dat hij gepast wordt. Als wij passen zijn we snel geneigd onze handen in onze zakken te steken. Zo rekt de stof snel uit en verliest de zak z’n vorm. Natuurlijk wil niemand een uitgerekte blazer (of broekzak) en daarom worden ze vaak dichtgenaaid. Gelukkig bestaan er tornmesjes (zo’n scherp mini mesje met twee puntjes die je moeder vast wel in de lade heeft liggen). Ook een nagelschaartje kan heel functioneel zijn. Wees dus niet geïrriteerd, maar dankbaar!

 

Source: Lizzy van der Ligt