Dit kan je beter niet eten voor het slapengaan

We kunnen er nachten wakker over liggen, slapen. Niet kunnen slapen, niet wakker kunnen worden of gekke dromen. Door koffie, alcohol of limonade te drinken, komen we minder snel in slaap, maar er zijn ook een aantal gerechten waardoor je moeilijk in slaap komt.

Tomatensaus
Helaas, tomatensaus kan je dus beter laten staan. Hierdoor kan je brandend maagzuur krijgen. Je kan het beste tot drie uur voor het slapengaan geen tomatensaus eten.

Vleeswaren en kazen
Een kaasplankje na? Zeker niet de beste optie. Een kaasplankje bevat namelijk tyramine. Hierdoor wordt je juist alerter. Lekker in de ochtend eten dus.

Broccoli en bloemkool
Dit is voor het eerst! Deze groente zijn dus niet goed voor je als je snel in slaap wil komen. Groenten zoals broccoli en bloemkool bevatten onoplosbare vezels waardoor ze langer de tijd nodig hebben om te verteren.

Rood vlees
Net als broccoli en bloemkool is rood vlees moeilijk te verteren, doordat er veel eiwitten in zitten. Niet te laat gaan eten dus, als je rood vlees eet.

Pure chocolade
Pure chocolade is de meeste gezonde chocolade die er is, maar er zit heel veel cafeïne in. Niet handig om nog even een stukje af te breken voor het slapen gaan.

 

READ NEXT
Zo val je af tijdens het slapen
Waarom je met make-up op slapen beter kunt laten!
> Het grote MonStyle slaap-artikel 

Photo credit: mikutas