Dit moet je vooral niet doen met je bruidsmake-up!

Trouwen is voor veel van ons een echte droom. Van kleins af aan droom je al over deze bijzondere dag, over je jurk die je gaat dragen en over welke knappe man tegenover je staat. Deze dag wil je er natuurlijk op je aller mooist eruit zien. Daarom hebben wij op een rijtje gezet wat je vooral niet of juist wel moet doen, zodat je make-up net zo stunning is als je jurk!

Niet doen

– Probeer je decolleté te vermijden tijdens het poederen. Je wilt natuurlijk geen niet uitwasbare vlekken in je o zo dure trouwjurk (die je misschien wel geleend hebt!).

– Draag geen te lichte make-up. Vooral wanneer je een witte trouwjurk draagt kan je gezicht er dan bleek en flets uitzien. Kies voor een foundation die dezelfde kleur als jouw huidskleur heeft. Dat is veel natuurlijker, en mooier!

– Wees niet te gretig met het bijtekenen van je wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je de lijn van je wenkbrauw volgt.

– Gebruik op je trouwdag geen dagcrème met SPF. Normaal is dit natuurlijk aan te raden maar op je wedding niet. Dit om te voorkomen dat je huid teveel oplicht bij de trouwfoto’s, en dat is wel het laatste wat je wilt.

Wel doen

– Probeer je make-up goed af te stemmen op je bruidsjurk, de styling en het thema van je bruiloft. Er zit namelijk verschil in de make-up voor een romantische bruiloft of een bohémien wedding. Het seizoen waarin je trouwt is ook een belangrijk puntje. Wanneer je in de zomer trouwt kies je voor een zachtroze lipstick en in de winter kun je je lippen juist laten opvallen met een red lipstick bijvoorbeeld. Met oogschaduw moet je goed letten op welke kleur ogen en jurk je hebt.

– Héél belangrijk: gebruik waterproof mascara! Op de mooiste dag van je leven vloeien er waarschijnlijk nogal wat tranen van geluk over je wangen. En dan wil je er natuurlijk niet uitzien als een panda!

– Een setting spray gebruiken voor deze dag is ideaal. De foundation en poeder die je op je gezicht hebt moet er wel zo natuurlijk mogelijk uitzien. Een setting spray haalt het poederige effect weg. Gebruik dit meerdere keren per dag, voor het mooiste effect.

– Test voor je grote dag even hoe je je bruidsmake-up wilt hebben. Het kost natuurlijk wel iets meer, maar dan weet je zeker dat je deze make-up wilt op jouw trouwdag. Dit geldt hetzelfde voor je haar.

Source: Linda Hallberg