Dit onwaarschijnlijke product zorgt voor glanzend haar

We doen er alles voor: zacht en glanzend haar. We gooien dure conditioners en nog duurdere shampoos in ons haar en alsnog krijgen we niet het gewenste resultaat. Maar de oplossing heb je misschien al lang in de kast staan. En zo niet, stap dan op je oude vertrouwde stalen ros en haal het in huis. En nee, het kost geen fortuin! In tegendeel zelfs. Gooi al die niet-werkende haarserums en haarmaskers maar in de kliko, want wij hebben dé tips voor glanzend haar!

Het wondermiddel is: appelazijn. Ja, je leest het goed. Appelazijn is niet alleen goed om vlekken uit je jeans te halen, maar ook voor glanzende loken. Appelazijn staat ook wel bekend als ‘natuurlijke conditioner’. In een normale shampoo zit veel schuim wat je haar en hoofdhuid schoonmaakt, maar het erg kan uitdrogen. Was je haren daarom niet iedere dag. Dit kun je doen om wash day nog even uit te stellen. Appelazijn herstelt de natuurlijke pH-waarde van je haren, zodat ze niet te droog of te vettig worden. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking wat ervoor zorgt dat je minder last krijgt van roos. Roos heeft namelijk niet alleen te maken met een droge hoofdhuid, maar het is een lichte schimme (eww). Tenslotte sluit het je haarschubben wat  je haar zacht én glanzend maakt.

Je moet natuurlijk niet een fles appelazijn over je hoofd kiepen. Vul een bakje voor de helft met appel azijn en de andere helft met water. Was je haar eerst en masseer daarna het mengsel in je haar. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het met koud water uit. Gebruik deze methode maximaal één keer per week.

Wist je ook dat avocado niet alleen goed is voor  je gezondheid?
OMG: avocado’s zijn niet alleen goed om te eten!

Heb je lang haar?
19 struggles die alleen vrouwen met lang haar snappen

PHOTOCREDITS : KRISTAWISE