Dit zijn de beste terrasjes van Leeuwarden

Vooral in de lente en de zomer vinden wij élke reden om op het terras te belanden een goede reden. Als het mooi weer is, je even een pauze nodig hebt tijdens het shoppen of het weekend wil vieren, het is de place to be. Heerlijk genieten van een hapje en drankje terwijl je kunt bijkletsen of mensen kijken. Iets beters is er niet, toch?
Eerder gingen we al op zoek naar de leukste terrasjes in Rotterdam, AmsterdamEindhoven en Utrecht. Nu vonden we het dus wel tijd om ons te gaan focussen op het Noorden. Dus gingen we op zoek naar de leukste terrasjes van Leeuwarden! Voor alle Friezen én iedereen die (misschien vanwege de culturele hoofdstad) binnenkort een bezoekje brengt aan de stad.
Fire café  (Nieuwestad 47) – Als je na het shoppen het dichtstbijzijnde terras op wilt zoeken, is Fire Café de perfecte plek. Loop door tot het einde van de Nieuwestad (en skip de andere terrassen) want hier wil je zijn. Er is genoeg plek op het terras en je kunt er de lekkerste drankjes, tosti’s, en hapjes bestellen.
Stek (Harlingersingel 2) – Stek is gevestigd in een oud brugwachtershuisje, nét buiten de winkelstraat van Leeuwarden. Binnen is het al heel gezellig (en tof ingericht!) maar als de zon schijnt, wil je zeker plaatsnemen op het terras aan het water. Bij Stek kun je terecht voor de beste carrot cake, een smoothie, een salade of een lekker broodje.
Proefverlof (Blokhuisplein 40) – Op het Blokhuisplein, aan de rand van het centrum, vind je het terras van Proefverlof. Het is een bijzondere plek aan het water, waar je terecht kunt voor een lunch, diner of borrel. Voor de wijnliefhebber is dit dé place to be, want er is genoeg keuze op de speciale wijnkaart.

De Walrus (Gouverneursplein 37) – Ben je in Leeuwarden op zoek naar een terras met een goede sfeer en vriendelijk personeel? Loop dan door naar het Gouverneursplein voor een van de meest populaire terrassen van Leeuwarden. Voor een goede lunch, een vrijmibo of ‘gewoon een drankje’ ben je hier op de juiste plek.

Onder de Kelders (Bierkade 1) – Het terras van Onder de Kelders bevindt zich direct aan de gracht op de Bierkade. Je kunt er genieten van voorbijvarende bootjes en je kan zelfs je eigen boot aanleggen. Het is een hele gezellige plek, die je zeker niet mag missen als je een keer in Leeuwarden bent.

Fellini City Lounge (Wilhelminaplein 20) – Fellini City Lounge mag zeker niet op deze lijst ontbreken. Vanaf het terras heb je uitzicht op het Zaailand, terwijl je heerlijk van de zon kunt genieten. Ze hebben er de lekkerste pizza’s en pasta’s en er is zelfs aparte kaart voor wijn, cocktails én gin & tonics.

Dit zijn de drankjes met weinig calorieën:
> Drinken tijdens je dieet? Dit MAG je bestellen

Nog meer inspiratie voor een vrije dag:
> Vrije dag? Vijf dingen om vandaag te gaan doen

Hier wil je deze zomer naartoe!
> 12x de leukste strandtentjes in Nederland