Dit zijn dé haartips voor mensen met dun haar

Wie droomt er nou niet van vol en dik haar? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met lange glanzende lokken die altijd goed zitten. Heb jij ook alles geprobeerd om van je dunne haar een Victoria’s Secret waardig kapsel te creëren en krijg je het maar niet voor elkaar? No worries, wij hebben namelijk de aller beste haartips voor meiden met dun haar.

 1. Light conditioner
  Is geen conditioner gebruiken voor jou niet mogelijk? Gebruik dan een light conditioner. Gewone conditioners verzwaren je haar behoorlijk, waardoor de boel er slap en futloos bij hangt. Een light conditioner gaat deze verzwaring tegen, waardoor je haar luchtiger en voller valt. Say hi tegen je pretty thick hair.
 2. Etherische olie
  Huh wat? Nou, er zijn namelijk bepaalde olies die je haar dikker maken zoals: kamille, lavendel, rozemarijn, tijn, geranium en ceder helpen de haarzakjes dikker te maken. Doe 10 tot 20 druppels van de door jou gekozen olie op je hoofdhuid en masseer het in met je vingers. Gebruik je vingers om de olie helemaal naar de punten van je haar uit te wrijven. Je kunt ook 3 tot 5 druppels etherische olie in je shampoo of conditioner doen als je je haar wast. Geef je haar een diepe verzorging door vijf tot tien druppels etherische olie te mengen met 90 tot 120 ml castor-, olijf-, jojoba- of zonnebloemolie te mengen. Breng de olie aan op je haar, en zorg dat elke streng ingesmeerd wordt. Wikkel een handdoek om je haar en laat de olie 30 minuten intrekken, was het daarna met shampoo en doe een conditioner in zoals normaal.
 3. Olijf- of kokosolie
  Doe olijf- of kokosolie in je haar, minstens een uur voor je gaat douchen. Doe dit één of twee keer per week voor het beste resultaat!
 4. Poeder voor je haar
  Er bestaat een soort ‘oogschaduw’ (of gewone oogschaduw) waarmee je je haargrens kan inkleuren. Kies een oogschaduwkleur die heel dicht bij jouw haarkleur ligt en kleur je haargrens ermee in. Hierdoor lijkt je haar een stuk dikker en voller!
 5. Wassen
  Was je haren niet te vaak. Twee keer per week is echt meer dan genoeg. Ook is het belangrijk om je shampoo en conditioner heel goed uit te wassen, zodat er geen resten meer inzitten die je haar verzwaren.
 6. Föhnen
  Een easy manier is om je haar op de kop te föhnen. Föhn je hair do met je hoofd naar voren gebogen en als je wat meer tijd hebt, föhn het dan pluk voor pluk met een ronde borstel. Elke pluk föhn je vanaf de wortel omhoog voor een volumineuze bos waar je u tegen zegt!
 7. Je kapsel maakt het verschil
  Ja echt! Een wat korter kapsel maakt je haar gelijk al wat voller. Dat komt omdat lang haar nog meer verzwaard. Knip er (niet te veel!) wat laagjes in en ga voor high- en lowlights. Dat zorgt er voor dat je hair weer een stukkie meer volume krijgt. So, let’s visit the hairdresser!
 8. Valsspelen
  Leveren deze tips jou toch nog te weinig op? Dan is er nog maar een ding wat je kunt doen: valsspelen. Ga voor hair extensions. Gelukkig zijn er ook meerdere keuzes: ga voor clip ins, die je makkelijk kunt bestellen of kopen in de winkel, of laat het professioneel bij de kapper doen. Alles voor die perfecte hair do!

READ NEXT:


>

 Source: Victoria Tornegren