Dit zijn de meest budget proof beauty hacks

Soms liggen de beste beauty producten al tijden voor je neus, zoals avocado voor gezond haar of jamsu om je make-up superlang te laten zitten. Dit product hoort hier ook bij en het is waarschijnlijk het meest budget proof product ooit, we hebben het over ijsklontjes. Jep. bevroren water heeft heel wat voordelen behalve een drankje lekker koud maken. Zo kun je er je er makkelijk kreukels mee verwijderen, maar er zijn nog meer trucjes…

Natural glow

Ziet je huid er een beetje grauw uit en kan het best een boost gebruiken? Doe dan een ijsklontje in een doekje en ga er voorzichtig in ronddraaiende bewegingen mee over je gezicht. Dit helpt de bloedcirculatie in je gezicht beter op gang te komen. Zo zie je er meteen een stuk wakkerder uit en krijgt je huid meteen een glow.

Primer

Sinds de opkomst van primers een aantal jaren geleden kunnen we niet meer zonder. Het zorgt ervoor dat je poriën gevuld worden en make-up de hele dag goed blijft zitten (dit zijn de allerbeste primers) , maar als je gewone primer op is, kun je ook een ijsklontje gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je poriën dichtgaan waardoor je gezicht er gladder uitziet en je make-up er dus beter uitziet.

Puffy eyes

Heb jij in de ochtend ook zo’n last van opgezwollen ogen? Zorg ervoor dat je altijd wat ijsklontjes paraat hebt. Doe deze in een doekje en leg ze ongeveer één á twee minuten op je ogen, voor instantly de-puffed ogen.

Nagels

Heb je een afspraak en wil je van te voren toch even snel je nagels lakken? Plaats ze dan in een kom met ijsklontjes voor minimaal twee minuutjes en laat het water dan opdrogen. Zo droogt je nagellak meteen op en krijgen je nagels een stuk meer glans.

Puistjes

Neem een ijsklontje en houd het 30 seconden tot één minuut op de puist. Dit zorgt ervoor dat het puistje krimpt en de roodheid minder wordt. Dit is ook perfect voor pijnlijke puisten, aangezien het ijsklontje de puist verdoofd.

 Wenkbrauwen

Hoewel de bigger the better de wenkbrauwtrend van 2017 is, willen we onze wenkbrauwen toch een beetje in een vormpje houden (Dit is de perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht) en daarvoor zal toch wel geplukt moeten worden. Jammergenoeg is epileren alles behalve pijnloos, maar met een simpel ijsklontje kun je het een stuk aangenamer maken. De koudheid van een ijsklontje ‘verdoofd’ de huid, waardoor het vanaf nu painless tweezing wordt.

 Voor meer beauty hacks
5 beautyproducten die continu uitverkopen op ASOS
Deze beauty mistakes kan je meteen fixen

 

PHOTOCREDITS : DESIGNWINEDINE