Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een trouwjurk

Het kan nog best lastig zijn, die ene droomjurk vinden waar je in wilt trouwen. Je vergeet al snel aan hoeveel dingen je eigenlijk moet denken als je een trouwjurk gaat kopen en daarom kan het superlastig zijn. Gelukkig zijn wij er om je een handje te helpen. Ben je op zoek naar een perfect wedding dress? Probeer deze fouten dan te vermijden.

1. Op zoek gaan naar een trouwjurk zonder dat je weet wat je wilt

Als je niet weet wat je wilt, gaat het heel erg lastig worden. Er zijn namelijk honderden trouwjurken. Doe eerst wat research. Kijk op internet (lees: Pinterest) en in trouwmagazines en haal daar inspiratie vandaan. Als je er eenmaal achter bent dat je bijvoorbeeld geen kant wilt, maar wel ruches, wordt je zoektocht een stuk makkelijker.

2. Te veel mensen meenemen

Hoe meer mensen je meeneemt als je jurken gaat passen, hoe meer meningen. Hierdoor zullen er dus veel verschillen zijn en wordt de keuze moeilijk omdat iedereen anders denkt. Neem daarom maar één of twee mensen mee die dicht bij je staan en waarvan je weet dat hun mening telt.

3. Steeds hetzelfde model passen

Door steeds hetzelfde model te passen, zul je nooit weten komen dat een ander model misschien wel nóg mooier staat. Het is daarom goed om verschillende modellen te passen.

4. Op het laatste moment kijken voor een trouwjurk

Een trouwjurk kopen kost echt veel tijd. Je wilt natuurlijk de allermooiste jurk, en daarvoor moet je waarschijnlijk heel veel jurken passen. Neem er dan ook alle tijd voor, op het laatste moment nog een jurk zoeken bezorgt je alleen maar stress.

5. B.U.D.G.E.T!

Let op je budget. Je zult zoveel prachtige jurken tegenkomen, maar ongetwijfeld zullen er veel jurken boven je budget kosten. Als je je budget opeens gaat negeren krijg je hier later waarschijnlijk spijt van. Zie hier de mooiste trouwjurken on a budget.

6. De extra’s vergeten

Trouwjurken zijn van zichzelf al echt prachtig, maar alleen een jurk is niet genoeg on your special day. Je vergeet al snel dat accessoires en schoenen ook heel belangrijk zijn. Houd hier ook rekening mee en ga op tijd op zoek zodat je outfit op tijd helemaal compleet is.

7. Shoppen met een negatieve houding

Met een negatieve houding shoppen werkt niet. Ga er niet meteen vanuit dat je niks gaat vinden, want dan lukt dat ook niet. Ga alleen op zoek naar een trouwjurk op dagen dat je er ook daadwerkelijk zin in hebt.

8. Vergeten dat je moet lopen met je trouwjurk

Trouwjurken kunnen heel onhandig zijn. Kies daarom een trouwjurk uit waar je ook nog in kunt lopen. Voor de spiegel kan de trouwjurk prachtig staan, maar als je hier geen in kunt zetten wordt je bruiloft nog een lastig verhaal. Oefen daarom altijd met lopen.

9. Online een bruidsjurk kopen (met korting)

Online shoppen is lekker makkelijk, maar vaak zijn online aankopen niet wat je ervan verwacht had. Zo ook met trouwjurken. Vooral de jurken met korting kunnen heel erg tegenvallen. Als je online een bruidsjurk gaat kopen kijk dan eerst of er reviews zijn, en bestel altijd op een site waar je makkelijk kan retourneren.

10. Een bruidsjurk kopen die niet past

Hij was misschien helemaal perfect, maar als de jurk te klein of te groot is kun je toch echt beter een andere kiezen. Je wilt er perfect uit zien op je trouwdag en als je bruidsjurk niet past zal dit je hele dag verpesten. Kies daarom een jurk uit die goed past en waar je je lekker in voelt.

Kijk ook hier voor jou perfecte trouwjurk on a budget
Er is een nieuwe budget trouwjurkenlijn

Deze jurk willen we allemaal!
Dit is de most wanted trouwjurk van de hele wereld

Goed om te weten!
Zo ga je naar het toilet als je een trouwjurk draagt

PHOTOCREDITS FRIENDS