Do it yourself: Avocado ijs

Het is bijna zomer en daar hoort natuurlijk ijs bij (hier vind je de beste ijssalons van Nederland). Maar ben je nog aan het werken aan die bikini body? Dan is het niet handig om bakken schepijs naar binnen te werken. Daarom hebben wij een makkelijke do it yourself. En nog healthy ook!

Wat heb je nodig? (4 porties)
– 2 rijpe avocado’s
– 1 limoen
– Paar takjes koriander
– 200 ml kokosmelk
– 60 ml honing

Hoe maak je het?
1. Pers de limoen uit en stop dit in een kommetje

2. Gooi er wat koriander bij en hark dit in stukjes met een vork in het sap zodat de smaakstoffen goed vrijkomen. Vervolgens zeef je de kruiden uit het sap
3. Snijd de avocado in stukken, gooi er wat limoensap overheen en vries dit in
4.  Ondertussen verwarm je de kokosmelk. Maak het vooral niet te heet want dat is zonde van de honing. Honing wordt namelijk ongezond als je het opwarmt
5. Laat de honing goed door de kokosmelk trekken. Zet het daarna weg in de koelkast
6. De avocado is nu bevroren en de kokosmelk is goed koud. Nu kun je de avocado in de blender doen samen met de kokosmelk
7. Zorg dat er een gladde massa ontstaat en verdeel dit in 4 kommetjes
8. Enjoy!

READ NEXT:


Zo maak je een healthy carrot cake!

 Source: Littlebigh