Do’s & don’ts: rode lippenstift

Mooie rode lippen geven je een instant fierce, sexy look. Het kan daarentegen ook helemaal verkeerd gaan bij het aanbrengen of het kiezen van de verkeerde kleur (en dan loop je er ineens bij als Pipo de clown). We hebben de ultimate red lipstick do’s and dont’s voor jou op een rijtje gezet.

Do’s

Vind de juiste kleur

Houd rekening met je huidskleur bij het dragen van red lipstick. Een handige richtlijn is om te kijken of jouw huid een warme of een koele ondertoon heeft, om te voorkomen dat je geen kleur kiest die je gezicht bleek maakt. (Heb je een bleke, grauwe huid? Dat is zo opgelost.) Heb je geen idee welke ondertoon jouw huid heeft? Een simpel trucje: test even of zilveren of gouden sieraden jou beter staan. Als zilver jou mooier staat dan heb je een koele ondertoon. Staat goud jou beter, dan heb je een warme ondertoon. (Als jou beide goed staat, dan heb je een neutrale ondertoon: dan staan inprincipe alle roodtinten jou goed).

Bij een warme ondertoon kun je het best gaan voor warme roodtinten als roodgoud, oranjerood of bruinrood. Bij een koele ondertoon passen koele tinten lipstick zoals kersenrood en donkerrood. Heb je een donkere huid, dan kies je voor een mooie donkere tint. Ga hier eens lekker mee experimenteren!

Gebruik een lipliner

Lipliner outdated? Nee hoor… Een lipliner werkt juist heel goed voor rode lippenstift. Gebruik een lipliner in dezelfde kleur als je lippenstift (of een iets donkere kleur als je je lippen groter wilt laten lijken). Breng de lipliner als eerste aan zodat je minder kans hebt dat de lippenstift gaat uitlopen. (Kijk hier wat je moet doen om je lippenstift beter te laten zitten.) Breng een lijntje aan beginnend bij één hoek van je bovenste lip, ga rond de lippenlijn tot aan de andere hoek. Doe hetzelfde bij je onderste lip. Trek de lijn niet helemaal door tot in de hoekjes (anders ga je er uitzien als een clown). Kleur je lippen licht in met je lipliner, om ervoor te zorgen dat de lijn vervaagd.  Tip: slijp je potlood voor je het gebruikt zodat je een mooie strakke lijn kunt aanbrengen.

Don’ts

Niet in balans

Je rode lippen zullen alle aandacht trekken, daarom is het beter om de rest van je make-up basic te houden. Het is dus slim om de smokey eyes een andere keer in te zetten (anders wordt het too much). Kies bijvoorbeeld voor een mascara en een frisse blush. 

Dunne lippen

Heb je dunne lippen? Kies dan een niet al te donkerrode lippenstift, hierdoor lijken je lippen namelijk nog dunner. Draag een iets lichtere roodtint (én lipliner op je lippen, om ze voller te laten lijken). (Check hier hoe je vollere lippen á la Angelina Jolie kunt creëren!)Put on some red lipstick and live a little!

Lippenstift op je tanden

Het overkomt ons allemaal wel eens, je kijkt in de spiegel en ontdekt je dat je (de hele dag) met lippenstift op je tanden hebt rondgelopen. (Ja, erg flauw dat niemand het heeft gezegd!) (Lees hier waarom je tanden maar niet witter worden). Het beste trucje om lippenstift op je tanden te voorkomen is om een lipcote te gebruiken (zodat ie niet afgeeft), of kies voor een (matte) long lasting lipstick. 

P.S. Bekijk hier de 5 beste (en makkelijkste) beauty tips!