Do’s en dont’s bij het dragen van een witte jeans

De witte jeans, natuurlijk een echte klassieker. Het is een mooie aanvulling op je zwarte, grijze en blauwe jeans die je al in de kast hebt hangen. Maar kun je die met jouw figuur wel dragen (ook in de winter) ? Ons antwoord: natuurlijk! Maar dan wil je wel rekening houden met een paar dingetjes.

Doorschijnend

De allergrootste no go voor wat betreft witte jeans is een doorschijnende. En nee dit los je dus niet op door een kleinere string te dragen. Kies voor een jeans gemaakt van een dikke stof. Dit zorgt ervoor dat jij aan kan trekken wat je maar wil en bovendien blijft de jeans langer goed. Een dikke stof die niet tot weinig stretcht (niet meer dan 2%) loopt namelijk niet uit en blijft mooi om je benen zitten.

Combineren

Met een witte jeans kun je gemakkelijk combineren, echter zijn er een aantal factoren waar je rekening mee wil houden. Waar zwart je afkleedt, laat wit je wat breder lijken. Dit accentueer je wanneer je er een zwarte top opdraagt. Je bovenlichaam lijkt namelijk dunner en je onderlichaam breder. Denk hier dus aan als je gaat combineren.

De juiste schoenen

Als je een witte jeans draagt, is het niet aan te raden om er donkere schoenen onder te dragen. Hierdoor lijken je benen namelijk korter. Ben jij klein of curvy dan is dit dus geen goede optie. Kies in plaats van donkere schoenen voor lichte schoenen met natuurlijke kleuren zoals crème, camel of gebroken wit.

Houd het wit

Als je een witte jeans shopt, zorg dan ook meteen dat je goed wit wasmiddel hebt. Want wat wit is, moet ook wit blijven. Lukt het niet met gewoon wasmiddel? Gebruik dan wat bleek. Maar doe dit niet te vaak want dit doet af aan de kwaliteit van de stof.

Niet te klein, niet te groot

Kies voor een strakke witte jeans zodat je figuur hier mooi in uitkomt. Let op dat je niet een te strakke jeans draagt. Dit zorgt er namelijk voor dat alles te zien is. Probeer de juiste balans te vinden, want een witte jeans die juist baggy valt doet niet veel goeds voor je figuur.

Brede heupen

Als je brede heupen hebt, kun je het beste kiezen voor een high waisted jeans. Zo lijk je langer en ben je meteen af van die irritante muffin top. Kies voor een flared jeans die uitloopt vanaf je knieën. Hierdoor komt je lichaam meer in balans en lijken je benen ook langer.

Smalle heupen

Kies voor een mid-rise jeans en kies daarbij voor een strakke fit. Het liefst een broek zonder zakken, of met nep zakken. Zo breng je niet te veel aandacht naar je buik.