Duurzame merken zonder geiten wollen sokken imago

Vegetarische restaurants, biologische supermarkten, fair trade chocoladehagelslag, elektrische auto’s, groene energie. Je kunt er niet omheen. Maar hoe zit dat met duurzame kleding?

Er zijn duurzame kledingmerken, maar welke zijn dat dan? En is dat dan niet heel duur? In de week van de duurzaamheid wordt hier wat extra aandacht aan besteed. Wij hebben de mooiste duurzame modemerken voor je op een rijtje gezet.

De mooiste duurzame kledingmerken

Alchemist
Alchemist is een Nederlands merk dat duurzame kleding maakt. De collecties zijn casual chic en geven een high fashion gevoel.

shopthislook_top_stripes_knits_black_fairfashion_alchemist_winter16

Elsien Gringhuis
Een modeontwerpster van Nederlandse bodem. Haar hele collectie is duurzaam en haar items worden op bestelling geproduceerd in Nederland. Zo voorkomt Elsien Gringhuis overproductie.

pastedgraphic-4

Kuyichi
Misschien kende je deze al, dit Nederlandse jeansmerk is opgezet door de NGO Solidaridad. Het jeansmerk heeft afgelopen jaar een doorstart gemaakt in samenwerking met Floortje Dessing.

pastedgraphic-3

Kings of Indigo
Nederland is goed bezig, dit Amsterdamse jeansmerk werkt hard aan goede arbeidsomstandigheden en een leefbaar loon. Ze maken gebruik van duurzame stoffen en gerecyclede materialen.

banner_home_sept_2-1

l’Herbe Rouge
Een Frans (!) merk dat helemaal aansluit op onze stijl. Het merk werkt met duurzame materialen. Zo worden er geen pesticiden en chemische kleurstoffen gebruikt en maken ze gebruik van gerecyclede materialen.

pastedgraphic-9

Miss Green
Kwalitatieve basics vind je bij Miss Green! Dit modelabel maakt kledingstukken van biologisch katoen en duurzame bamboe. De collecties van Miss Green bestaan uit kwalitatieve basics.

pastedgraphic-8

People’s Avenue
Dit Amsterdams modemerk maakt eerlijke kleding tegen een wel heel betaalbare prijs. En, ook leuk, het merk heeft in samenwerking met Annic van Wonderen en Lizzy van der Ligt een collectie ontworpen.

pastedgraphic-5

Rains
De gele regenjasjes heb je vast al voorbij zien komen. Dit modemerk uit Denemarken maakt de iconische regenjassen van gerecycled plastic. Lekker bezig dus.

pastedgraphic-7

Reformation
Dit Amerikaanse merkt ontwerpt en produceert haar kleding in een eigen fabriek in Los Angeles. Reformation is een prachtig fashionable merk en verzend wereldwijd vanuit haar online shop!

radley_top_moonrise_1-1

Studio Jux
Nog een Nederlands label! Studio Jux ontwerpt minimalistische kleding in hun eigen studio in Nepal. Al hun kleding wordt gemaakt van duurzame materialen. Wat vooral leuk is, is dat ieder item een nummer heeft dat linkt naar het persoonlijke verhaal van de maker.

f16_koi_ece_1

Wunderwerk
Een Duits modelabel dat awesome kleding ontwerpt en dus nog duurzaam ook!

pastedgraphic-6

Mocht je meer te weten willen komen over de kledingindustrie, kijk dan de documentaire The True Cost.

 

READ NEXT
Fashion favorites: Marvy Rieder
Styled by Manon: Look #123 / Stella McCartney sweater
Accessorize your bag: zó doe je dat

Photo credits: People’s Avenue