Een bleke en grauwe huid? Zo los je het op (zonder bronzer!)

Hoe kouder en grauwer de dagen, hoe bleker en fletser onze huid wordt. Het beetje kleur dat we nog hadden van de zomer heeft het niet gered tot 2015 en we hoeven voorlopig ook nog niet te verwachten dat er snel nieuwe kleur bijkomt. Om een bleke en grauwe huid tegen te gaan grijpen we al snel naar de bronzers. En ook al zorgt dit in de zomer voor een prachtige sun-kissed look, in de winter staat het vaak onnatuurlijk en doet het niet veel goeds. Gelukkig zijn er een hoop andere (makkelijke!) manieren om tóch een frisse, stralende en gezonde huid te krijgen. Lees je even mee?

Een bleke en grauwe huid? Zo los je het op!

1. Smeren, smeren, smeren

Onderschat nooit de kracht van een goede dag- en nachtcrème. Moisturizing houdt het beetje kleur dat je nog hebt langer vast en in combinatie met een goede scrubbeurt één keer per week hou je een frisse, stralende huid. Een getinte moisturizer (of BB cream!) maakt je huid minder bleek en grauw.

2. Concealer

Concealer laat je ogen meer stralen en gaat donkere kringen tegen. Breng de concealer aan vanaf je binnenste ooghoek en werk vanaf daar naar onderen tot aan je jukbeenderen. Kleur het stuk van je jukbeenderen tot aan je oog voorzichtig in en dep het zachtjes in je huid.

3. Foundation

Het is eigenlijk heel raar dat veel mensen het hele jaar door dezelfde kleur foundation blijven gebruiken. In de zomer is je huid namelijk een stuk bruiner dan in de winter en daar hoort dan ook een andere kleur foundation bij! Een te donkere kleur in de winter doet niet veel goeds voor je huid en zal je er alles behalve ‘lekker zongebruind’ uit laten zien. Kies altijd een kleur die overeenkomt met je eigen huidskleur! Moeite met het vinden van de juiste kleur? Lees dan dit!

4. Highlighter

Een highlighter is your new best friend. Een highlighter op je jukbeenderen vangt het licht (zelfs op grauwe winterdagen) en laat je huid weer stralen!

5. Blush

Waar we in de zomer snel grijpen naar een bronzen, gouden of meer peachy blush, is het in de winter juist mooi om een roze blush te gebruiken. Lach naar jezelf in de spiegel en breng de blush aan op het bolste gedeelte van je wangen voor een fris en stralend effect!

6. Ogen

Kies een frisse oogschaduw in een kleur die de kleur van je ogen complementeert. Je ogen zullen hierdoor knallen! Breng een klein beetje glans aan op je ooglid, niet over het hele oog. Krul je wimpers en gebruik ruim mascara voor een heldere, frisse blik. Oeh la la.

7. Lippen

Een fuchsia lippenstift is fris en geeft je gezicht net een beetje kleur. Het laat je tanden witter lijken en laat je ogen stralen. What’s not to love?