Een ode aan de blazer: dit is waarom iedere vrouw er een moet hebben

Let’s all just take a minute voor één van de fijnste, mooiste en meest draagbare fashion items ever: de blazer. Modemeisjes zijn verzot op dit item en wij snappen wel waarom. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom iedere vrouw minstens één blazer in haar kast zou moeten hebben hangen. Heb je er nog geen één? Dan hopen we dat je je door onderstaande redenen en de meest prachtige blazers in de shopping snel naar de stad wil haasten of naar je favoriete online webshop.

1. Een blazer kan naar iedere gelegenheid
Ten eerste is het een item dat naar iedere gelegenheid gedragen kan worden. Als je gaat voor een chique look, is een classy zwarte blazer altijd een goed idee en als je liever voor casual gaat is een oversized blazer een wanna-have.

2. Er zijn een miljoen manieren waarop je je blazer kan combineren
Een blazer werkt gewoon al-tijd. Hij kan simpel gecombineerd worden met een tee en je favoriete jeans, maar ook op manieren waar je misschien nog niet eens aan gedacht had. Bekijk de vele manieren hier.

3. Hij gaat nooit uit de mode
Echt nooit. Net zoals een skinny jeans. Dit item is al jaren populair en nog steeds. Als je niet zo van trends houdt, hoort dit item eigenlijk gewoon op nummer 1 van je wishlist te staan.

4. Je kan hem het hele jaar door aan
Ook fijn meegenomen! Een blazer staat mooi op een broek en bij overknee boots in de winter, maar ook knap op je zomerjurkje. Je kan hem dus gewoon altijd vooraan in je kast laten hangen.

5. Blazers staan goed bij iedereen
Als je voor de klassieke blazer gaat, zit je altijd goed. Een getailleerde blazer werkt voor ieder figuur, ook als je meer curves hebt laat een riem in een blazer je curves heel mooi uit komen! De getailleerde zwarte blazer in deze look wil je echt even bekijken.

6. Je kan de blazer zelf ook op verschillende manieren dragen
Want door het oprollen van de mouwen van je blazer, laat je je look er in een handomdraai stoerder en meer casual uitzien. Dit is ook een handige truc voor als je de aandacht minder op jouw heupen wil leggen, by the way.

7. Er zijn HEEL veel blazers te shoppen
Dankzij blazers raken we nooit uitgeshopt en er zit altijd wel een mooie blazer voor jou tussen. Je hebt genoeg keuze uit verschillende modellen, kleuren en stoffen.

8. Je kan er makkelijk een statement mee maken
Met velvet blazers, off-shoulder blazers en zilveren blazers maak je een statement. That’s for sure. 

SHOPPEN!

Wil je de winter overleven als een Parisienne?
Alle Parisiennes dragen deze warme outfit

Van schoenen hebben we nooit genoeg:
Dit zijn de laarsjes die iedere Française in haar bezit heeft

Statement broeken worden steeds populairder:
De broek van Topshop die ieder modemeisje wil hebben