Eye-catchers in fashion

Blogs, Tumblr, Instagram… Social Media en het internet bieden een kijkje in de wereld van alles en iedereen en bieden een platform voor ieder die een platform nodig denkt te hebben. Wie zich weet te onderscheiden heeft kans op een plekje in de spotlights en zo vonden wij deze eye-catchers in fashion! Hilarisch, vertederend of inspirerend, deze vier sprongen er zeker uit!

Eye-catchers in fashion

Met een moeder die freelance stylist is en onder andere gewerkt heeft voor de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse Harper’s Bazaar kan het bijna niet anders: dan word je geboren met een Ray Ban op je snufferd en een paar Gucci loafers aan je voeten. We hebben het over Alonso Mateo, met zijn 6 jaar één van de jongste stijliconen du moment. Instagram, Facebook, Pinterest.. Social Media loopt over met foto’s van deze kleine knapperd. Elke ochtend duikt hij samen met zijn moeder, Luisa Fernanda Espinosa, zijn inloopkast in om de perfecte look voor die dag samen te stellen. De discussie is in volle hevigheid losgebarsten, is dit goed voor een kind van zijn leeftijd of wordt er een spoiled little brat gecreëerd?

ali_wore

De populaire Tumblr What Ali Wore laat de fantastische looks zien van Ali, een man die dagelijks voorbij het café loopt waar Zoe Spawton werkt. Ze keek elke dag haar ogen uit en besloot dat de rest van de wereld ook mee moest genieten van de creaties van Ali. Zoe legt in diverse interviews uit dat ze helemaal niet op zoek was naar een onderwerp voor een blog, Ali kwam toevallig op haar pad. Inmiddels hebben ze een hechte vriendschap en Zoe vertelt: ‘There’s something nice about it that feels so simple, just a friendship where we enjoy seeing each other for brief periods at a time.’

itschubster

Meet Chubster, de schattige pug van modejournalist Tess van Daelen. Tess post regelmatig foto’s op haar eigen blog van dit snoepje, maar Chubster heeft ook een eigen instagram account waar bijna dagelijks foto’s van zijn verkleedpartijen te vinden zijn. Een stijlicoon om serieus te nemen? Absoluut niet. Wel goed voor uren vermaak op een luie zondag!

same_same

Wat begon als eenmalige praktische oplossing (wat moet je met de stof die overblijft na het naaien van een overhemd? Juist, dan maak je er ook een voor jezelf..) is uitgegroeid tot een ware traditie die al 34 jaar is stand is gebleven. Donald and Nancy Featherstone stemmen elke dag braaf hun outfits op elkaar af, tot het absurde aan toe. Draagt Donald een overhemd met sterrenpatroon, dan zorgt Nancy ervoor dat ze een jurk (of blouse) van dezelfde stof maakt. Volgens het opmerkelijke paar doen ze dit om te laten zien dat ze bij elkaar horen (aaahhh..). Leuk feitje: Donald heeft een fortuin verdiend aan het ‘uitvinden’ van het plastic Flamingo tuinornament in de jaren ’50. Thanks Donald!

source. Jae Donnelly