Fantastische dingen die je met Nutella kunt maken!

Oké, wie van ons is er niet verslaafd aan Nutella? Gelukkig zijn er genoeg fantastische dingen die je met Nutella kunt maken, dus saai wordt het nooit. Je kunt maar beter alvast een sportschool abonnement afsluiten want dit zijn de tien meest overheerlijke Nutella gerechten. Ready, set, kwijl!

 

Fantastische_dinge_ die_je_met_Nutella_kunt_maken

IJskoffie met Nutella
Hoe lekker klinkt dit?! Je bent er nog geen 10 minuten mee bezig, smullen maar!

What do you need?

  • 205 ml melk
  • halve theelepel vanille extract
  • 1,5 theelepel oploskoffie
  • 4 theelepels nutella
  • 1 eetlepel suiker
  • 4/5 ijsblokjes
  • eventueel slagroom, chocoladesiroop en cacaopoeder

How to make it?
Doe de melk, vanille, oploskoffie, Nutella, suiker en de ijsblokjes in een blender of maatbeker. Meng met een staafmixer of een blender net zo lang totdat het een egaal drankje is. Giet de Nutella ijskoffie in een grote beker en maak het af met een toefje slagroom, wat chocoladesiroop en cacao poeder.

Nutella aardbeien-tosti
Tosti is lekker, aardbeien ook en Nutella is overheerlijk. Dit recept is echt to die for!

What do you need?

  • Nutella
  • Aardbeien
  • Panini’s of boterhammen

How to make it?
Smeer een lekker laagje Nutella op een boterham. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in tweeën. Leg de aardbeien op de Nutella en leg hier bovenop een boterham. Leg de tosti op de grill (of in het tosti-ijzer), totdat deze mooi bruin is geworden. Strooi er iets poedersuiker overheen en eet smakelijk!

 

fantastische_dingen_die_je_met_nutella_kunt_maken

 

Nutella Cheesecake brownie
Een ‘normale’ cheesecake brengt bij ons al een glimlach op het gezicht, maar een cheesecake in combinatie met Nutella en brownies doet ons bijna huilen van geluk.

What do you need?

  • 85 g boter
  • 200 gram chocola
  • 40 gram cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 200 gram nutella
  • 130 gram bloem
  • 250 gram monchou
  • eventueel gehakte walnoten

How to make it?
Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Smelt de chocolade met de boter in een pannetje. Zodra de chocola gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en giet je de chocola in een grote kom. Voeg de cacao en 3 eieren toe, 1 voor 1. Voeg 130 gram suiker en 150 gram nutella toe en zodra dit goed gemengd is voeg je de bloem toe en roer je dit goed door. Meng in een andere kom de monchou met 1 ei en de rest van het suiker. Roer dit goed door. Het is niet erg als er nog wat kleine klontjes in het monchou mengsel zitten. Giet het ‘browniemengsel’ in een ingevette ovenschaal. Giet hier overheen het monchou mengsel. Schep de rest van de nutella over het monchoumengsel en ga met een mes of vork door de monchou en nutella zodat er een mooi patroontje ontstaat. Zet de brownie voor ongeveer 50 minuten in de oven. De brownie is klaar als een sateprikker droog uit de brownie komt. Yummy in your tummy!

Warme Nutella chocolademelk
Nu de winter steeds dichterbij komt is dit recept niet meer dan overbodig. Gegarandeerd dat je hier blij van gaat worden! Dit recept is voor 1 mok chocolademelk.

What do you need?

  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels nutella
  • eventueel slagroom

How to make it?

Je verwarmt de melk in een mok die in de magnetron doet (of doe de melk in een pannetje op het vuur). Zorg ervoor dat de melk goed warm is en dan schep je de Nutella door. Roer de melk goed door! Als finishing touch een dot slagroom erop et voilà!
 fantastische_dingen_die_je_met_nutella_kan_doen
Chocoladekoekjes met Nutella vulling
Sounds like heaven, en dat is het ook! Als je deze hebt geproefd, wil je nooit meer iets anders… Dit recept is voor c.a. 50 koekjes en hé, uitdelen mag.
What do you need?
  • 235 g Nutella
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 g boter
  • 1 ei

How to make it?
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Je mengt de Nutella met de boter en het ei en mix het tot een romige massa. Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng dit door de chocolademassa. Draai ongeveer 50 balletjes van het deeg (van ongeveer een volle theelepel) en verdeel deze over de 2 bakplaten met ongeveer 2 cm tussenruimte. Vervolgens schuif je de bakplaten in de oven en bak je de koekjes in 6-7 minuten tot ze stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op het rooster en bestrooi ze eventueel voor het serveren met wat cacao.

READ NEXT:


>

Source: Butterlustblog // Nashplateful // Cookingclassy // Sallybakingaddiction // Cafedelites // Wholeyum