Fashion Styling Secrets: Barbara Martelo

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! Vandaag staat de stijl van fashion styling goeroe Barbara Martelo centraal!

Fashion Styling Secrets

We hebben het al regelmatig gehad over de immer stijlvolle Parisiennes. But what about Spain? De knappe Spaanse Barbara Martelo kan er namelijk ook wat van. Barbara werkt al een aantal jaar als freelance stylist voor de Spaanse Vogue, maar is daarnaast ook een sterspeler in het streetstyle-spel. Er gaat geen Fashion Week voorbij zonder dat Martelo op straat gefotografeerd wordt. En terecht. Haar looks zijn namelijk voor velen een grote bron van inspiratie (ja, ook hier op de redactie!). Wat is het geheim achter haar fantastische looks?

ROCK ‘N ROLL

Barbara Martelo heeft iets met leer. Leren bikerjacks, leren broeken, leren high-waisted skirts; ze lijken voor haar gemaakt. Leer kan een ordinaire uitstraling hebben, maar bij Barbara krijgt alles een heerlijke rock ’n roll vibe. Ze weet alles op een casual manier te dragen en combineert haar leren broek of rok het liefst met een basic, iets ruimvallend T-shirt. Haar favoriete kleuren zijn zwart, wit en grijs, met af en toe een kleur-accent en ook dit draagt bij aan het rock ’n roll gevoel. Andere typische rock ’n roll elementen? Stoere bikerboots, enkellaarsjes met gigantische hakken, een bescheiden gebruik van dierenprints, grote bontjassen en tailored blazers met sharp shoulders.

EFFORTLESS CHIC

Ook al heeft Barbara overduidelijk een enorm gevoel voor stijl en mode en weet ze als geen ander realiteit en catwalk te mixen, ze doet dit altijd op een effortless manier. Geen make-up, geen tierelantijnen, geen overdaad aan accessoires; het is gewoon Barbara in fantastische kleding. Ze weet een simpel T-shirt op waarde te schatten en we zien haar meer dan eens in een skinny jeans.

SEXY

Miss Martelo is ontzettend stoer op een effortless manier, maar oeh la la: wat is ze ook sexy. Ze heeft fantastisch lang, vol haar en Benen met een hoofdletter B. And she knows how to show them off! Korte rokjes, strakke broeken, overknee boots en killer heels, en dat allemaal zonder dat het ordinair wordt. Girl-crush!

 

P.S. Hartstikke leuk, die stijl van Barbara Martelo, maar heb je je eigen stijl al gevonden? Manon helpt je op weg met dit stappenplan!

 

fashion styling barbara martelo

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Zara

2. NLY trend

3. Mango

4. Topshop

5. Nly shoes

6. Alexander McQueen

[/red_box]