Fashion Styling Secrets: Blake Lively

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! Vandaag staat de stijl van it-girl Blake Lively centraal!

Fashion Styling Secrets

Een beetje modeminnend meisje is praktisch opgegroeid met Blake Lively. Ze speelde van 2007 tot en met 2012 de rol van Serena van der Woodsen in de hitserie Gossip Girl (je weet wel, die serie met Chuck Bass). Net als haar personage in de serie heeft Blake een feilloos gevoel voor mode en stijl (ze verzorgt al jaren haar eigen styling). En net als haar personage heeft ook Blake altijd de perfecte accessoire aan haar arm: serious man-candy (in real life in de vorm van Ryan Reynolds). Sindsdien is Blake hot in modeland. Ze sleept de ene na de andere modellenklus binnen, zit front row bij alle belangrijke fashion shows en lijkt keer op keer de award ‘best dressed’ te winnen na elk groot rode loper-event. Blake Lively is een echte America’s Sweetheart; ze is bloedmooi, vormt met hubby Ryan het perfecte koppel en lijkt ook nog eens een lieverd te zijn. En naast dat alles heeft ze ook nog een haar om jaloers op te zijn. Life’s not fair. Maar goed nieuws: haar stijl zal niet langer een geheim voor je zijn.

HOLLYWOOD

Hollywood staat voor sexy & glamorous, twee woorden die absoluut van toepassing zijn op de stijl van Blake. Ze wordt geroemd om haar fantastische rode loper-looks, maar ook in het dagelijks leven is Blake niet vies van een beetje glamour, met een knipoog naar vervlogen tijden. Dit kan zich uiten door groot, sexy haar, statement sieraden, pailletten die ze verwerkt in een casual look, body hugging jurkjes en glanzende materialen. Ze weet wat haar sterke punten zijn (die benen!) en laat die graag zien door korte rokjes en jurkjes en killer heels. Maar zelfs in een knalrood pak is Blake nog steeds smoking hot.

SOPHISTICATED

Ook al heeft Blake een duidelijke Hollywood stijl, het wordt nooit ordinair. Als ze een kort rokje of jurkje draagt laat ze hierbij weinig of geen decolleté zien en haar looks zijn nooit alleen maar glamorous en overdreven shiny. Haar rode loper-looks doen ons denken aan vroeger en aan oude stijliconen. Blake zegt zelf enorm geïnspireerd te worden door Jean Seberg en Katherine Hepburn en dit is zeker terug te zien in haar stijl! Ze kiest daarom ook vaak voor tijdloze items met een moderne twist. Denk aan statement coats, pencil skirts, pantalons en pumps in alle kleuren.

GIRLY

Ook al is Blake op en top vrouw, ze houdt altijd iets meisjes-achtigs. Haar lange blonde lokken en prachtige lach spelen hier een grote rol in, maar ook haar kledingstijl heeft girly invloeden. Blake draagt graag kleur en prints, waardoor haar looks altijd een toegankelijke, vriendelijke uitstraling hebben. De jurkjes en rokjes die ze draagt zijn naast sexy ook fun en playful en als ze een broek (of pak) draagt kiest ze voor een aangesloten fit en zul je haar niet snel in baggy of oversized kleding zien.

P.S. Altijd al willen weten hoe je een succesvolle stylist kunt worden? Manon vertelt je alle ins & outs, do’s & don’ts tijdens haar masterclass!

blake_lively

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Topshop

2. Topshop

3. New Look

4. Peter Pilotto

5. Saint Laurent

6. Saint Laurent 

[/red_box]