Fashion Styling Secrets: blogger Celine Aagaard

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! Vandaag staat de stijl van Celine Aagaard (bekend van de blog Hippie, Hippie – Milkshake!) centraal!

Fashion Styling Secrets

Celine Aagaard is een Noorse blogger, stylist en schrijver, vooral bekend van haar heerlijke blog Hippie, Hippie – Milkshake!. Dat Scandinavië en fashion een gouden combinatie is, moge duidelijk zijn. De meest succesvolle merken van het moment komen uit het noorden en worden allen gekenmerkt door een minimalistische, cleane uitstraling. Ook de stijl van Celine is op en top Scandinavisch, maar ze weet er wel haar eigen draai aan te geven. Hoe doet ze dat?

CLEAN

Zoals eerder gezegd is de stijl die Scandinavië typeert minimalistisch en clean. Niet te verwarren voor saai of gewoontjes, alles behalve dat! Clean betekent zonder toeters en bellen en (in de meeste gevallen) wordt de look daar juist spannender door. Het gaat om mooie basics, materialen en strakke pasvormen. Celine weet dit als geen ander te doen. Je zult haar niet vaak zien in prints of met veel accessoires of sieraden. Haar favoriete kleuren zijn zwart, grijs en wit met af en toe een kleuraccent. Items die perfect binnen deze pijler passen zijn oversized coats, fijne knits, skinny jeans of pantalons, minimalistische jurkjes (ruches of prints zijn een absolute no go) en knappe basics zoals T-shirts en blouses.

EDGY

Als je outfit alleen ‘clean’ is, kan het ook een vrij klassieke uitstraling hebben. Celine voegt altijd een extra edge toe aan haar verdere zo minimalistische outfit. Ze is bijvoorbeeld gek op leren jasjes, stoere boots of sexy killer heels, bandana’s (God, do we love bandana’s!) en ze draagt zelfs af en toe een statement sieraad.

RICH IN CONTRAST

In elke look van Celine zit contrast, soms meer, soms minder, maar het is er altijd. Als ze een klassiek blousje draagt, combineert ze dit met een boyfriend jeans of leren broek. Onder een jurkje draagt ze stoere boots of sneakers en een chique jumpsuit geeft ze een stoer randje door er een bandana bij te dragen. Ze draagt vaak androgyne items, maar geeft het tegelijkertijd een vrouwelijke touch door er een paar killer heels onder te dragen. Dit zorgt ervoor dat haar looks altijd heel interessant zijn en dat haar eigen stijl goed zichtbaar is.

 

Fashion Styling Secrets

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Adidas by Stella McCartney

2. Givenchy

3. MBYM

4. Fwss

5. Alexander Wang

6. H&M

[/red_box]