Fashion Styling: zo zie je er altijd cool uit!

Met een sterk staaltje fashion styling kun je de items uit je eigen kast zo dragen en combineren dat je er altijd cool en superstylish bij loopt. Dit zijn trucjes die veel die-hard-fashionista’s toepassen en die absoluut niet moeilijk zijn om te kopiëren! De tips hebben allemaal één ding gemeen: cool is vooral te koppelen aan effortless. Hoe meer je je outfit er uit kunt laten zien of je juist totaal niet over fashion styling hebt nagedacht, hoe beter eigenlijk.

fashion styling

Draag een sjaal

En doe dat vooral met veel nonchalance. Hoe meer het er uit ziet alsof je ‘m op het allerlaatste moment hebt omgegooid: hoe beter. De ingewikkelde knoopvarianten laten we aan onze oma’s over.

Je blouse goed instoppen: essentieel

Te netjes, overal gelijkmatig blousend? No way. Liefst 1 puntje van je blouse er uit, eentje er in. Alsof je na je laatste toiletbezoek vergeten bent om ‘m er helemaal in te stoppen. Vind je dat te shabby? Goed alternatief is: voorkant van je blouse in je broek, achterkant er uit. Krijg je gelijk ook mooie taille van! (Omdat je blouse aan de achterkant ‘lengte’ houdt, trekt ie wat meer naar beneden, wat accent op je taille legt).

Shop in de kast van je vriend. Of broer. Of GBF.

Nu we het toch over blouses hebben: pik dan ook gelijk die van je vriend. Of koop gewoon zelf een mannelijk exemplaar. Ook t-shirts, fijngebreide sweaters en jeans van de herenafdeling zijn instantly, insanely cool. We kunnen sowieso wat fashion styling betreft best wat van de mannen leren, kijk hier!

fashion styling

Draag sneakers. Onder elke outfit.

Een nette pantalon? Sneakers. Kokerrok? Sneakers. Jurkje? Sneakers. Sneakers maken alles direct nonchalant en geven zelfs je meest tuttige blouseje een edgy twist (het allergrootste geheim van fashion styling is namelijk dat je werkt met contrasten…).

Oversized is key

Een simpele manier om nonchalance aan je look toe te voegen is door alles wat ruimer te dragen. De grap is dat oversized kleding je vaak ook slanker laat lijken dan heel strakke kleding! (kijk hier voor de mooiste oversized knitwear!)

Tas zonder poespas

Een tas die je niet hoeft vast te houden (een crossbody-exemplaar of een rugzak) is nonchalant. En daardoor cool. Geen ingewikkelde poseermomenten met moeilijke clutches voor echt coole meisjes.

Source: We Wore What, Mangoandsalt, Flash-n-chips, Elin-Kling, Mija