Fashion Talk met: Iris Poldervaart

Ook altijd zo benieuwd naar de favoriete fashion-items van een ander? Wat geven ze uit aan mode, wat staat op hun wishlist en welke items kopen ze keer op keer en zijn wellicht om die reden ook wat voor jou? Wij zijn daar ook razend nieuwsgierig naar en willen maar al te graag weten waar ze dat ene jurkje vandaan hebben geplukt.

Deze keer praten we met Iris Poldervaart. Iris (38) is mede-eigenaar van haarsalon The Color en woont samen met haar vriend Jeffrey en hun twee kinderen in Amsterdam.

Favoriete outfit aller tijden: Mijn all time favorite is de jurk die ik van Jeffrey heb gekregen voor mijn 30e verjaardag in mijn lievelinge-stad: Los Angeles. Een little black dress van Herve Leger. Wij verbleven in het W hotel in Hollywood en ’s avonds zijn we met goede kennissen uit het kappersvak gaan eten bij Soho House West Hollywood. Ze hadden een tafel geregeld met uitzicht over de stad en omdat ik jarig was, zat ik recht voor het raam, keek uit over de stad met al zijn prachtige lichtjes. Mijn ultieme moment, het jurkje heb ik nog steeds en als ik deze aan heb herinner ik mij weer dat speciale moment.

Outfit waar je trots op bent: Toen ik nog PR Éclat had, mijn fashion PR bureau (ik werkte o.a. voor Tommy Hilfiger en Karl lagerfeld) heb ik mijn eerste designertas gekocht. Na een groot event, de opening van de eerste winkel van Karl Lagerfeld, heb ik een Chloé tas gekocht in Parijs. Deze tas staat voor mij symbool voor al het harde werk wat ik in het bedrijf had gestoken en was een beloning.

Hoeveel geld geef je per maand uit aan fashion: Dat wisselt enorm. Ik probeer bewust om te gaan met aankopen. Wat betreft high end merken koop ik vaak accessoires, schoenen, brillen, jassen etc. Hetgeen je langer dan één seizoen mee doet. On trend items koop ik meestal bij winkels als Zara, H&M, ASOS, &Other Stories etc.

Wishlist voor komende maand: Op dit moment ben ik aan het sparen voor een nieuwe tas van Louis Vuitton. Ik denk niet dat ik deze volgende maand al zal halen, maar voor de kerst moet lukken!

Wat koop je keer op keer weer: Ik ben zo’n fan van the mom jeans van &Other Stories, ik heb deze in alle kleuren. De fit is gewoon precies goed en hij heeft een mooie washing.

https://www.instagram.com/p/B0c_WShIh1Q/

Waar houd je rekening mee met betrekking tot je figuur: Er zijn zeker punten waar ik rekening mee moet houden m.b.t mijin figuur. Zo kan ik absoluut geen 3/4 jurken aan die over de knie vallen. Ik moet óf kort óf op de enkels, alles daar tussenin staat gewoon niet. De kracht van je goed kleden is het kennen van je lichaam, accentueer je sterke features en niemand kijkt naar je minder sterke punten.

Favoriet fashionitem dat eigenlijk al lang weg moet: Er liggen twee designertassen in mijn kast die echt helemaal afgedragen zijn, kan er eigenlijk niks meer mee maar krijg het niet over mijn hart om ze weg te gooien.

Hoe ga jij met een kledingscrisis om: Voor mij is kleding elke dag een verlengstuk van hoe ik mezelf presenteer. Dus als ik voor The Color (onze haarkleur salons) een belangrijke meeting heb, pas ik mijn outfit daarop aan. Bedenk goed: wat wil ik uitstralen? En zorg dat ik mij goed en sterk voel in wat ik aan heb. Soms lukt dat even niet, kan ik niet de juiste outfit vinden voor het moment. Vroeger schoot ik dan zeker in de stress, maar om heel eerlijk te zijn kan ik dat inmiddels prima opzij zetten en kies dan voor een basic outfit in een kleur met één eyecather. Mooie tas of schoenen, dat is eigenlijk altijd wel goed.

Leen jij wel eens kleding van een vriendin of zus: Nee nooit, ik heb helaas geen zus en wat betreft vriendinnen hebben ze vaak toch een iets andere smaak dan ik. Wel heb ik een lieve vriendin die ook altijd werkzaam was in de mode en zo nu en dan mooie items aan mij gaf van het merk waar ze voor werkte. Super lief!

https://www.instagram.com/p/B0_I3hko9V9/