Fashion Talk met: Vivienne van den Assem

Ook altijd zo benieuwd naar de favoriete fashion-items van een ander? Wat geven ze uit aan mode, wat staat op hun wishlist en welke items kopen ze keer op keer en zijn wellicht om die reden ook wat voor jou? Wij zijn daar ook razend nieuwsgierig naar en willen maar al te graag weten waar ze dat ene jurkje vandaan hebben geplukt.

Deze keer praten we met Vivienne van den Assem. Vivienne (35) is presentatrice en woont met haar vriend en zoontje in Utrecht.

Favoriete outfit aller tijden: Een skinny high waist jeans met een wit of zwart tshirt en bij kouder weer een mooie trui erover. Dit is waar je mij in kunt uittekenen. Basic, relaxed en afhankelijk van de sieraden en schoen of hak eigenlijk geschikt voor elke gelegenheid.

Outfit waar je trots op bent: Mijn eerste echte handtas van Saint Laurent! Zwart leer met zilveren logo. De eerste week heeft ie op een stoel gestaan in de woonkamer, om naar te kijken. Inmiddels gaat ie prima mee de kroeg in!

Hoeveel geld geef je per maand uit aan fashion: Het wisselt heel erg maar het is stiekem meer dan ik denk… Soms kan ik nog wel eens doorslaan in een spontane online aankoop. Dat is ook waarom ik voor twee maanden de stop erop heb gegooid, op initiatief van een vriendin. Deze twee maanden kopen we niks. Om bewust te worden van hoe vaak dat anders wel was gebeurd. En ondertussen ‘spaar’ je dus voor iets wat je straks echt wilt hebben en nodig hebt.

https://www.instagram.com/p/BxIMEhcnMrZ/

Wishlist voor komende maand: Een nieuwe winterjas! Ik heb een heel mooie op het oog van Ganni. Comfy en in een donkere ruit. Maar met die open hals moet er dan eigenlijk ook een nieuwe sjaal bij…

Wat koop je keer op keer weer: Ik blijf altijd zoeken naar het ultieme basic zwarte en witte t-shirt. Vooral wit is nog een lastige, want sommige zijn dan heel mooi van snit maar veel te veel see-through naar mijn zin. En de ronde hals moet goed hoog zijn en met een mooi boord want ik vind het leuk als je nog een randje ziet onder de hals van mijn trui.

Waar hou je rekening mee met betrekking tot je figuur: Geen lage broeken in de taille, want dat is niet gunstig voor mijn figuur. Ik kijk dan ook vol afgrijzen terug naar foto’s uit de 90’s toen het credo was: ‘hoe lager hoe beter’. Of jeans met een rechte pijp, dat maakt me heel klein. Felle kleuren vermijd ik het liefst ook. Rood kan nog wel maar verder heb ik toch vaak het idee dat ik meteen weer 14 jaar lijk als ik bijvoorbeeld knalgeel zou dragen.

Favoriet fashionitem dat eigenlijk al lang weg moet: In een vintage winkel vond ik een geweldige top, zwart, een super mooi stofje en mouwloos. Zo eentje waar je complimenten over ontvangt. Nu draag ik niet graag mouwloos, mijn bovenarmen zijn niet mijn unique selling point maar deze dus wel! Probleem: ik heb hem al heel lang en draag hem zomers ook echt vaak. Toen ik er onlangs op aangesproken werd door een vriendin moest ik schoorvoetend toegeven dat ie misschien wel aan vervanging toe is. Hij hangt overigens nog steeds in mijn kast.

Hoe ga jij met een kledingscrisis om: Dat is toch echt vreselijk! Ook al hangt er genoeg, soms heb je ineens gewoon niks. Ik kies dan meestal voor een veilige all black outfit. En probeer daarna mijn humeur op te krikken door een goede lipstick op te doen en mijn mooiste sieraden te dragen!

Leen jij wel eens kleding van een vriendin of zus: 2x per jaar houden we met een aantal vriendinnen een kleding-swap. Dat zijn hele goeie avonden. Drankje erbij, alle kleding uitgestald en dan begint het: het lijken serieus de doldwaze dagen wel! Er wordt van alles gepast en geruild en geprobeerd. Van mode-missers tot echte must haves. Het levert mooie verhalen en goede nieuwe outfits op!

https://www.instagram.com/p/Bz-CAO6iTbH/