Fashion Talk met: Pam Captein

Ook altijd zo benieuwd naar de favoriete fashion-items van een ander? Wat geven ze uit aan mode, wat staat op hun wishlist en welke items kopen ze keer op keer en zijn wellicht om die reden ook wat voor jou? Wij zijn daar ook razend nieuwsgierig naar en willen maar al te graag weten waar ze dat ene jurkje vandaan hebben geplukt.

Deze keer praten we met Pam Captein. Pam (30) is eigenaresse van vintage kledinglabel Ginger Aardbei. Ze woont samen met haar vriend in Amsterdam.

Favoriete outfit aller tijden: Een flared jeans, vintage blouse, vintage getailleerd colbert met een statement riem. Of een rokje met colbert en statement riem. Ook houd ik van opvallende lange vintage jassen, colbertjes of statement pieces. Of het nou 70’s suede jassen zijn of lange kimono’s als het maar veel stof heeft en iets bijzonders is. 

Outfit waar je trots op bent: Ik ben trots op heel veel outfits maar als ik er een moet kiezen zou dat mijn witte leren 70’s jasje zijn dat ik onlangs heb gevonden. Er staat ‘Iron Horse’ achterop. Daarnaast ben ik ook trots op mijn vintage snake boots van Sendra die ’s zomers en ’s winters mijn outfit rocken. En op mijn cognac leren 70’s riem die ik elke dag om mijn middel draag, ongeacht welke outfit. 

Hoeveel geld geef je per maand uit aan fashion: Dat vind ik moeilijk, ik koop namelijk elke week in het buitenland vintage in voor mijn bedrijf en eigenlijk houd ik daarvan altijd wel minstens een item. Maar het is wel altijd vintage, ik koop echt nooit meer iets nieuw tenzij het om primaire stukken gaat zoals panty’s, lingerie of schoenen.

https://www.instagram.com/p/B0dD34IIxf8/

Wishlist voor komende maand: Er staat nooit iets op mijn wishlist, elk item in mijn kledingkast heeft mij gevonden en ik de stukken. Het is liefde op het eerste gezicht, ik ga eigenlijk nooit echt op zoek!

Wat koop je keer op keer weer: Ja, dan komen we toch echt uit op 70’s fringe jasjes in bruin of zwart met tassels, zonder tassels, trenchcoats, jasjes heel veel vintage jasjes… en de Penny Lane coat daar heb ik er 4 van in mijn eigen collectie. 

Waar hou je rekening mee met betrekking tot je figuur: Ik heb erg smalle schouders en een zeer goed bedeeld achterwerk, daarom leg ik altijd het volume op de bovenkant waardoor de onderkant optisch kleiner lijkt. Dus blouses die mooi gepoft zijn met volume, jasjes met schoudervullingen en rokjes in een A-lijn. Ik heb zelf maat 38 van onderen maar met een goeie styling lijken je benen op die van Gigi Hadid. 

Favoriet fashionitem dat eigenlijk al lang weg moet: Een sterren-rokje van Ambika wat ik tweedehands heb gevonden en wat toch wel heel lekker combineert met uitgaan…

Hoe ga jij met een kledingscrisis om: De enige reden dat ik kledingstress heb, is omdat ik te veel keus heb… Ik heb van elke outfit vijf versies dus dat maakt kiezen altijd moeilijk.

Leen jij wel eens kleding van een vriendin of zus: Nee echt nooit, ik leen mijn vriendinnen van alles uit en regelmatig krijg ik weer wat terug en dan herken ik het niet eens omdat ik dus zoveel heb dat ik het niet eens mis. Maar het fijne is dat het allemaal vintage is en niet nieuw. What comes around goes around!

https://www.instagram.com/p/BwSUtxUluaA/