Foundation aanbrengen als een pro, zo doe je dat

Het vinden van een foundation die bij jouw huidskleur aansluit is soms een lastige zoektocht (gelukkig vind je met deze tips wél de juiste kleur!). De volgende stap is het aanbrengen van de foundation (en dat is nog een hele kunst…). Het doel van foundation is natuurlijk dat je er een prachtig egale huid van krijgt maar wel op zo’n manier dat niemand doorheeft dat we überhaupt make-up dragen. Oh, en als we dan toch bezig zijn, dan willen we het liefst make-up die de hele dag vlekkeloos blijft zitten. Onmogelijk? Zeker niet! Wij hebben namelijk dé tips die ervoor zorgen dat je foundation de hele dag perfect blijft zitten. In 5 stappen foundation die beter blijft zitten!

1. De juiste tools

De eerste stap is het vinden van een goede tool om je foundation mee aan te brengen (hier vind je dé make-up tool guide!). Je kunt gebruiken maken van een kwastje, je vingers of een sponsje. Daarbij gaat het puur om wat jij het prettigst vindt. Met je vingers (liefst middel- en ringvingers) werk je sneller, maar met een sponsje werk je preciezer. Kwastjes heb je in allerlei verschillende soorten en maten en is snel én precies (twee vliegen in één klap!).

2. Goede volgorde

Begin bij je voorhoofd. Breng de foundation met lange horizontale bewegingen aan. Zorg dat je de foundation goed richting je slapen en haargrens uitwerkt! Door met de kwast te deppen wordt het effect van de foundation iets transparanter (en dus natuurlijker). Werk bovendien altijd van binnen naar buiten!

3. Verticale bewegingen

Vervolgens ga je verder naar je wangen, neus en kin. Dit doe je door het maken van verticale bewegingen. Bij je neus en onder je ogen gebruik je bij voorkeur een kleiner kwastje of een spons, zodat je met kloppende bewegingen de foundation goed kunt verdelen. Wil je een bepaald plekje extra camoufleren? Gebruik dan een concealer of camouflagestick, maar breng géén extra foundation aan.

4. Let op de kaaklijn

Werk de foundation verder naar je hals uit, maar kijk goed uit dat je dit niet te dik aanbrengt. Je hals is altijd iets lichter van kleur. Je kaaklijn is een lastig punt… Op deze plaats zie je namelijk het snelst een foundation lijn die zich ophoopt. Het is dus belangrijk om de foundation in deze zone goed te verdelen!

5. De finishing touch

Als allerlaatst werk je je foundation met poeder af. Dit zorgt ervoor dat je foundation beter hecht en langer blijft zitten (en dat is précies het resultaat dat je wilt bereiken!).