Fouten die je maakt op foto’s waardoor je niet fotogeniek lijkt

Sommige vrouwen staan áltijd goed op de foto. Je weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen. Maar ook jij kan fotogenieker worden. Er zijn wellicht een paar fouten die je maakt die je foto minder mooi maken. Als je weet wat die fouten zijn, maak je ze hierna nooit meer, toch? Van fouten kan je leren! En zo kunnen jij en je vriendinnen ook altijd goed op een foto staan. Vertel jij het ze? Watch and learn…

1. De belichting is niet goed

Belichting kan het verschil maken voor een goede foto. Wanneer je je gezicht afwendt van het licht, lijkt je gezicht grauwer en minder flawless. Als je je gezicht naar het licht houdt, terwijl je met je ogen een andere richting opkijkt, staat dat wel heel erg mooi. Als je een foto buiten neemt is het gouden uur het perfecte tijdstip voor je foto. Dat is vlak voor de zonsondergang. Het licht is dan roder en zachter en dat geeft hele mooie effecten.

2. Je weet niet wat je goede kant is

Iedereen heeft zo wel een goede ”kant” voor op de foto. Weet je nog niet wat jouw goede kant is voor op een foto? Probeer hier dan achter te komen. Ga het uittesten door een dagje veel verschillende foto’s te maken vanuit verschillende hoeken. Volgens onderzoek, is de linkerkant van je gezicht meestal aantrekkelijker.

3. Je lacht niet met je ogen

We horen het niet voor niets altijd bij Holland Next Top Model: ”Smize!” Dat trucje wil je ook onder de knie krijgen. Als je lacht met je ogen én met je mond, zie je er nog veel knapper uit dan wanneer je alleen een glimlach opzet.

4. Je houdt je gezicht niet goed voor de camera

Als je je kin een klein beetje naar beneden houdt, ziet dit er beter uit dan wanneer je je kin omhoog houdt. Bekijk het verschil maar eens. Dit kleine trucje werkt echt. Het is ook een tip die modellen je mee kunnen geven. Zorg er wel voor dat je je kin niet te veel naar beneden houdt, een onderkin wil je natuurlijk voorkomen. Hoewel: chinning is nu wel dé selfietrend op Instagram.

5. Je voelt je niet zeker

Helemaal als je foto’s maakt in het openbaar waar veel andere mensen zijn, voelt het soms een beetje awkward. Dat begrijpen we, maar probeer het toch los te laten! Je moet maar zo denken: bijna iedereen doet het. Als jij je zekerder voelt, ziet je foto er ook veel leuker en spontaner uit.

6. Je houding is statisch

Een te geposeerde foto is nooit mooi. Als je op iedere foto een zelfde houding aanneemt worden je foto’s niet erg bijzonder. Probeer wat anders uit. Loop bijvoorbeeld richting de camera terwijl iemand foto’s van je maakt. Of gebruik je handen en je armen juist. Ga met een hand door je haren of speel met een haarlok. Je kan een arm ook in je zij zetten.

7. Je draagt te weinig/ de verkeerde make-up

Als je jouw gezicht terugziet op een foto, lijkt het eigenlijk altijd alsof je minder make-up op hebt dan in het echt. Met een no make-up look is natuurlijk helemaal niets mis, maar voor een foto mag je best een beetje extra make-up dragen. Gebruik je een dagcrème en foundation? Dan kan je beter voor een variant gaan zonder SPF voor een foto. Dit laat je huid er namelijk vaak witter uitzien. Laat een poeder ook nooit achterwege als je een foto gaat maken. Benieuwd welke kleding je het best kan dragen? Bekijk het hier.

Bekijk ook deze foto tips voor een mooie foto:
De beste plekken in Amsterdam voor een Instagram foto
> Zo zie je er godvergeten goed uit op vakantiefoto’s
Waarom je iemand anders je profielfoto moet laten kiezen

PHOTO CREDITS: JAQUELINE_TIMEMACHINE