Geen stress, een mooie huid en gezond haar? Eet dit!

Wist je dat avocado’s het meest gebruikte fruit zijn op Instagram? En ja het klinkt gek, maar de avocado is een fruitsoort. En dat niet alleen, er zitten zo veel voordelen aan het eten van deze lekkernij!

Een mooie huid
De avocado zit vol met vezels en kalium en dat gaat huidveroudering tegen. Ook zitten ze bomvol vitamine A, dat helpt bij het zuiveren van je huid en het kwijtraken van dode huidcellen. De aminozuren reinigen je huid en beschermen het tegen agressieve omgevingsfactoren.

Futloos haar leven geven
We haten het: futloos haar. Van dat haar dat sluik langs je gezicht bungelt, waar je echt niets mee kunt. De oplossing: natuurlijk, een avocado. Smeer het vruchtvlees van één avocado in je haar en laat dit tien minuten inwerken. Spoel dit daarna uit met lauwwarm water. Je zult hierna een volle glanzende haardos hebben.

Een droge huid voeden
Droog huidje? Dat is niet fijn. Je kunt dit oplossen met de juiste huidverzorging, maar ook met een avocado! Want het enige wat je hoeft te doen is een halve avocado te mengen met wat yoghurt, honing en citroensap. Laat dit mengsel 15 minuten op je huid inwerken en spoel het dan af met lauwwarm water.

Bevat gezonde vetten die je helpen afvallen 
De avocado bestaat voor tweederde uit enkelvoudige, onverzadigde vetten a.k.a. gezonde vetten. Deze geven je direct energie en houden je bloedsuikerspiegel op peil. Hierdoor blijft je vetverbranding op hoog niveau draaien. We need!

READ NEXT:

Vetten die je nodig hebt om af te kunnen vallen

Source: I am a food blog

We love Avocado

Avocado: lekker door je salade, smoothie of als snack met een beetje peper en citroensap. De variaties zijn eindeloos. De vrucht komt oorspronkelijk uit Mexico

Lees meer »