Zó laat je avocado’s sneller rijpen

Wij houden van avocado’s! Jij ook? Ze zijn ontzettend lekker en ook nog eens gezond door de vele vezels, vitaminen en mineralen (probeer ook eens deze heerlijke en healthy avocado-chicken salad). Maar hoe groot is de teleurstelling als blijkt dat de avocado (eenmaal opengesneden) nog niet rijp blijkt te zijn. Daar gaat je groene vrucht! Niet getreurd,… het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar écht: er bestaan een paar manieren waardoor je het rijpingsproces kunt versnellen!

Zó laat je avocado’s sneller rijpen

Fruit

De meest bekende manier is om je avocado tussen andere vruchten te leggen (op een fruitschaal). Denk aan: appels, bananen (en probeer ook eens deze apple-banana cake) en tomaten.

Papieren zak

Om het proces nog iets te versnellen kun je de avocado ook in een papieren (of plastic) zak stoppen met bijvoorbeeld een appel, banaan of tomaat. Daarna even goed afsluiten en je avocado is binnen no-time rijp!

Citroen

Heb je de avocado al open gesneden? Doe er dan een beetje citroensap overheen zodat ie niet bruin wordt en leg beide helften weer terug op elkaar. Pak de avocado in met plastic folie, leg ’m daarna even in de koelkast en je zult zien dat ie binnen no-time goed genoeg is om te eten!

Bloem

Last but not least: leg de avocado in een bak met witte bloem en hij is na een dag rijp. Tadaaa!

P.S. Heb jij deze healthy chocolate-avocado cookies al eens geprobeerd?