Gespreksonderwerpen voor een eerste date

Bij het woord ‘eerste date’ horen we je denken: helemaal leuk of awkward silences. Wil jij wat onderwerpen waarover je kunt praten tijdens de eerste date zodat je geen awkward silences hoeft te verwachten? MonStyle for the rescue! Wij geven je tips.

 1. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? 
  Hebben jullie elkaar leren kennen in de kroeg of op een festival? Dat is natuurlijk een leuk onderwerp om over te beginnen. 
 2. Waar houdt hij van en waar houdt hij totaal niet van? 
  Misschien hebben jullie wel overeenkomsten in dingen waar jullie totaal niet van houden. Dat kunnen we goed: over dingen klagen. Niet te veel natuurlijk! Dan krijgt hij een slechte indruk.. Als jullie er allebei hard om kunnen lachen, zit het goed. 
 3. Zijn levensstijl
  Is hij een gezelligheidsmens en veel buiten de deur met vrienden en familie? Of is het een huismuis die het prettig vindt om alleen te zijn? Sport hij fanatiek of is hij liever van de series kijken? Allemaal vragen waar zeker een gesprek uit voort moet komen. 
 4. Zijn hobby’s
  Sporten jullie allebei vaak of beoefenen jullie dezelfde teamsport? Dan heb je weer een leuke topic om over te praten. Misschien doet hij ook wel aan fitness en kan hij je precies vertellen wat je moet doen om je lijf klaar te stomen voor de zomer! Daar moet natuurlijk wel even aan gewerkt worden, en wat is leuker dan daar samen mee bezig te zijn?
 5. Zijn werk of opleiding
  Dit is natuurlijk een vrij standaard gespreksonderwerp, maar zodra je lekker veel blijft doorvragen kom je veel van hem te weten. Misschien heeft hij wel zijn droombaan gevonden en kan hij heel gepassioneerd vertellen over zijn werk. Er is niks leukers dan een man vol passie!

Hier zijn onze tips, maar jij doet uiteindelijk het werk. Good luck!

 

READ NEXT:


>