Gezond eten zonder veel geld kwijt te zijn

We willen eigenlijk allemaal wel gezonder eten, maar als gezonder eten betekent dat we ook meer moeten gaan uitgeven aan eten, valt het gewoon niet lang vol te houden… Als je je er toch aan wil wagen, weten we precies wat je voortaan iedere week in wil slaan zonder daar een fortuin aan kwijt te zijn. Het is heel simpel. We tell you how! 

1. Seizoensgebonden

Deze truc is eigenlijk heel simpel. Maar scheelt écht in de portemonnee. Probeer zoveel mogelijk gerechten te maken met groenten en fruit van het seizoen. Deze zijn dan vaak lekkerder en voller van smaak. Verse aardbeien in de zomer, heerlijke paddenstoelen in de herfst, smaakvolle asperges in de lente…

2. Weekmenu

Maak vooraf aan de week een menu. Bedenk wat je die week wilt en sla alles in. Blader voorafgaand de reclameboekjes eens door. Minder bezoekjes aan de supermarkt zal schelen in de portemonnee. En een bijkomend voordeel.. De verleiding om iets te kopen dat niet zo healthy is wordt een stuk minder. Je gaat tenslotte maar één keer per week naar de supermarkt. Tip: ga nooit met honger naar de supermarkt.

3. Grote hoeveelheden

Alle single ladies die kleine verpakkingen zijn natuurlijk superhandig. Maar als je er op gaat letten, zijn deze vaak vele malen duurder dan de ‘normale’ verpakkingen. Ga dus gewoon voor de grote verpakkingen. Alles dat je overhoudt kan prima in de vriezer. Een gevulde vriezer is altijd handig. Altijd ingrediënten in huis om een gezonde maaltijd in elkaar te flansen. En alles left overs bewaren we natuurlijk ook netjes in onze vriezer.

4. Buiten de deur eten

Ga naar de paps en mams. Een ouderwets avondje pannen op tafel. Gezellig, gezond en gratis! Wat wil een mens nog meer?

5. Markt

Breng eens een bezoekje aan de plaatselijke markt en dan het liefst zo laat mogelijk. De markt is vaak al een stukje goedkoper dan de supermarkt. Maar als je aan het eind van de dag een bezoekje brengt gaan prijzen vaak nog omlaag.

Hiermee maak je de ALLERlekkerste gerechten klaar die ook gezond zijn
Wil je gezonder eten? Dit is het enige wat je wil inslaan

Zelfs de smoothies die jij drinkt zijn niet zo gezond als je zou denken…
> 15 gezonde etenswaren die eigenlijk niet gezond zijn

Kleine moeite, groot effect!
> Dit is de makkelijkste truc om gezonder te eten