Groene smoothie voor vetverbranding

Je hebt een strak hardloopschema, je doet je work-outs in de sportschool (of in bed..) en je hebt je eetschema aangepast op je sportschema maar het schiet allemaal niet zo lekker op. Vetverbranding kun je stimuleren door meer te bewegen, maar ook de voeding die je eet speelt een belangrijke rol bij de vetverbranding. Er bestaan zelfs superfoods die de vetverbranding stimuleren…(Say what?) Naast dat groene smoothies je een ultra-gezond ontbijt geven, het je energie oplevert en een knappe huid geeft, helpt het de vetverbranding met de juiste ingrediënten!

De tips:

Tip 1: Vermijd het gebruik van zuivelproducten in je smoothies. Ga in plaats van melk voor kokoswater of water.

Tip 2: Beperk de hoeveelheid vet die je toevoegt aan je smoothie. Dit geldt ook voor gezonde vetten zoals kokosnoten en avocado’s. Te veel vet en fruit in dezelfde smoothie kan een opgeblazen gevoel veroorzaken.

Tip 3: Maak gebruik van verse groente en fruit in plaats van groente en fruit uit blik.

De ingrediënten voor de smoothie voor het stimuleren van je vetverbranding:
  • ½ bakje blauwe bessen
  • 2 theelepels acai poeder
  • 1 banaan
  • ½ stronk selderij
  • scheutje bronwater
Bereiding

Was de blauwe bessen en de selderij, pel de banaan en doe alles in de blender. Zet de blender aan en giet een scheutje water toe om de gewenste dikte te krijgen. Voeg vervolgens de açai poeder toe en zet de blender nogmaals heel even aan. Giet de smoothie in een glas en je smoothie is klaar!