Op de MonStyle redactie hebben we een aantal guilty pleasures: keihard meezingen met Faith van George Michael (heb je al gelezen wat Manon te zeggen heeft over zijn bilpartij?), voor de tiende keer starten met een weekend vullende Gossip Girl-marathon en vrijdagmiddagborrels met heel veel gin tonic. Vanaf vandaag voegen we het eten van gin tonic cake daar met plezier aan toe.

Gin Tonic Cake

Ingrediënten

  • 750 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 425 gr poedersuiker
  • 4 grote eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1,5 eetlepel rasp van limoenschil
  • 125 ml gin
  • 125 ml melk
  • sap van 1 limoen
  • Bakvorm

Plan van aanpak

  • Verwarm de oven op tot 180 graden.
  • Mix de bloem, het bakpoeder en zout samen in een kom en zet deze aan de kant
  • Klop de boter in een andere kom op totdat deze romig is. Voeg de suiker toe en klop het geheel nog verder op.
  • Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je deze door het mengsel heen klopt. Voeg vanille en limoenrasp toe.
  • Voeg de helft van de droge ingredienten uit de eerste kom toe en mix deze rustig door de rest
  • Voeg de gin, melk en het limoensap toe en mix tot alles een mooi geheel is geworden
  • Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en zout toe en meng alles tot een geheel
  • Giet alles in de (ingevette) bakvorm en bak het geheel tot een cake in 35-40 minuten
  • Terwijl de cake in de oven staat, maak je gin-glazuur
Gin-glazuur

Ingrediënten

  • 425 gr poedersuiker
  • 5 eetlepels gin
  • sap van 1 limoen

Plan van aanpak

  • Mix alle ingrediënten door elkaar tot er glazuur ontstaat
  • Als de cake uit de oven komt prik je er direct gaten in met een vork.
  • Giet het gin-glazuur er overheen (terwijl de cake nog warm is!) en laat alles goed afkoelen.
  • Terwijl de cake afkoelt, bereid je de Gin icing voor
Gin Icing

Ingredienten

  • 625 gr poedersuiker
  • 2 – 3 eetlepels gin
  • druppel vanille extract

Plan van aanpak

  • Mix alle ingredienten door elkaar tot je een dik, maar nog smeerbare icing hebt.
  • Zodra de cake helemaal is afgekoeld, smeer je de icing over de cake.

Proost Eet smakelijk!

P.S. Liever heel gezond snacken? Dat kan natuurlijk ook!

 

(Visited 1,009 times, 1 visits today)