Op de MonStyle redactie hebben we een aantal guilty pleasures: keihard meezingen met Faith van George Michael (heb je al gelezen wat Manon te zeggen heeft over zijn bilpartij?), voor de tiende keer starten met een weekend vullende Gossip Girl-marathon en vrijdagmiddagborrels met heel veel gin tonic. Vanaf vandaag voegen we het eten van gin tonic cake daar met plezier aan toe.
Gin Tonic Cake
Ingrediënten
- 750 gr bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 250 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 425 gr poedersuiker
- 4 grote eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 1,5 eetlepel rasp van limoenschil
- 125 ml gin
- 125 ml melk
- sap van 1 limoen
- Bakvorm
Plan van aanpak
- Verwarm de oven op tot 180 graden.
- Mix de bloem, het bakpoeder en zout samen in een kom en zet deze aan de kant
- Klop de boter in een andere kom op totdat deze romig is. Voeg de suiker toe en klop het geheel nog verder op.
- Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je deze door het mengsel heen klopt. Voeg vanille en limoenrasp toe.
- Voeg de helft van de droge ingredienten uit de eerste kom toe en mix deze rustig door de rest
- Voeg de gin, melk en het limoensap toe en mix tot alles een mooi geheel is geworden
- Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en zout toe en meng alles tot een geheel
- Giet alles in de (ingevette) bakvorm en bak het geheel tot een cake in 35-40 minuten
- Terwijl de cake in de oven staat, maak je gin-glazuur
Gin-glazuur
Ingrediënten
- 425 gr poedersuiker
- 5 eetlepels gin
- sap van 1 limoen
Plan van aanpak
- Mix alle ingrediënten door elkaar tot er glazuur ontstaat
- Als de cake uit de oven komt prik je er direct gaten in met een vork.
- Giet het gin-glazuur er overheen (terwijl de cake nog warm is!) en laat alles goed afkoelen.
- Terwijl de cake afkoelt, bereid je de Gin icing voor
Gin Icing
Ingredienten
- 625 gr poedersuiker
- 2 – 3 eetlepels gin
- druppel vanille extract
Plan van aanpak
- Mix alle ingredienten door elkaar tot je een dik, maar nog smeerbare icing hebt.
- Zodra de cake helemaal is afgekoeld, smeer je de icing over de cake.
Proost Eet smakelijk!
P.S. Liever heel gezond snacken? Dat kan natuurlijk ook!
Source: How Sweet It Is