Happy Birthday to the Chanel 2.55!

In februari 1955 ontwierp Coco Chanel een tas waarmee zij het leven van menig modeliefhebber drastisch veranderde. Nu – precies 60 jaar later – vieren wij de verjaardag van de Chanel 2.55: dé designertas waar wij spontaan knikkende knieën van krijgen (hier vind je een paar prachtige alternatieven!). Na al die jaren is deze tas nog steeds de droom van iedere vrouw (en waarschijnlijk de financiële nachtmerrie van iedere man). En dit zal waarschijnlijk nooit meer veranderen (dit zijn trouwens de klassiekers van de toekomst!). De naam van de tas is simpelweg te danken aan de maand (2) en het jaar (1955) waarin de tas ontworpen is.

Madame Coco Chanel heeft ook goed nagedacht over het ontwerp: zo zit er een vakje met rits in de tas, zodat zij daar haar liefdesbrieven in kon verstoppen. Ook zit er een verschil in de sluitingen van verschillende uitvoeringen. Zo is de originele uitvoering van de tas voorzien van “The Mademoiselle Lock”, wat verwijst naar het feit dat Coco nooit trouwde. Andere modellen hebben het klassieke dubbele “CC” logo.

Om onze geliefde Chanel 2.55 te eren is er vanaf vandaag een tentoonstelling te zien in het Tassenmuseum Hendrikje op de Herengracht 573 in Amsterdam (klik hier voor tickets en info). Je wordt er meegenomen in het verhaal achter het ontwerp van de tas en er zijn verschillende uitvoeringen van de 2.55 te bewonderen. De tentoonstelling is nog te zien tot 1 mei 2015.

P.S. Wil jij weten hoe je stijlvol de winter doorkomt? Dat doe je zo!